Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2023 19:02 - Как да поддържаме мозъка си активен след 45-годишна възраст?
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 496 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2023 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Мозъкът е мускул, който трябва да бъде трениран. Тренира се паметта, тренират се мозъчните функции, тренират се всички процеси. Поддържането на активен мозък след 45-годишна възраст може да бъде постигнато чрез различни методи.

 Ето няколко препоръки от специалистите: 

1. Упражнения за мозъка

 Можете да тренирате мозъка си чрез най-различни методи - пъзели, игри на думи, на асоциации или памет могат да помогнат за поддържане на мозъчната активност. Дори и дигиталните игри, които изискват стратегическо мислене, са полезни.

2. Физическа активност

Редовните физически упражнения подобряват кръвообращението, включително и в мозъка, което от своя страна спомага за поддържане на мозъчните функции. Здрав дух – здраво тяло и обратното.

3. Здравословна диета

Балансираното хранене, богато на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и витамини, може да подпомогне добрата работа на мозъка. Балансираното и здравословно хранене е полезно за целия ни организъм, както и за психическото ни здраве. 

4. Социални връзки

Комуникацията и взаимодействието с други хора стимулират мозъчната активност и поддържат мозъка буден. 

5. Обучение през целия живот

Новите умения и знания стимулират мозъка и подпомагат паметта. Това може да включва учене на нов език, музикални инструменти или нови технологии. Никога не е късно да придобиете нови умения и да се самоусъвършенствате. А на всичкото отгоре е и полезно за здравето.

6. Медитация и йога

Тези практики могат да помогнат за подобряване на концентрацията и спокойствието, което е полезно за мозъчната активност. 

7. Достатъчно сън

Сънят е важен за възстановяване на мозъка и подобряване на паметта и умствената яснота. Нерегулираният режим и ниското качество на съня могат да бъдат с фатални последици за здравето.

8. Редовни медицински прегледи

Редовните профилактични прегледи могат да помогнат за ранно откриване на проблеми, свързани с мозъка, като деменция или други неврологични състояния например. Повечето дегенеративни състояния са нелечими, но могат да бъдат забавени във времето. 

 



Гласувай:
0



1. truthful - Мозъкът на човека изобщо не е мyскyл
09.08.2023 21:31
Мозъкът на човека изобщо не е мyскyл. Той е най-сложната част от човешкото тяло, която заедно с гръбначен мозък e Централния биокомпютър при човека. Състои се от електроколоиден гел. Богато трябва да се кръвоснабдява и чрез лоши храни, напитки, цигари, наркотици и др. се поврежда. Атакyва се и от патогени, които медицината не може да открие по никакъв начин къде са в мозъка и какво yвреждат. Мозъкът е част от човешкото Съзнание и може да се yврежда от неправилно или злоyмишлено изкривено yчене. Човек с променено Съзнание в някой от 7-те мy центъра и yвреден мозък е за никъде и медицината ще го спyка от лекарства, но не ще мy помогне защото нито знае, нито може.
На мозъкът освен патогени могат да влияят и др. по-страшни неща - като yроки, магии, eл. магнитна радиация, различни ефирни и етерни същности, и др.
Медицината ИЗОБЩО не е в състояние да оправя главен мозък при човека. Както и много др. съвсем елементарни неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 525004
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930