Постинг
29.02.2016 19:48 -
ЧАЙ С МЛЯКО И ДЖИНДЖИФИЛ
Автор: vellia
Категория: Рецепти
Прочетен: 1723 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 29.02.2016 20:15
Прочетен: 1723 Коментари: 2 Гласове:
0
Последна промяна: 29.02.2016 20:15
Необходими продукти:30 - 40 корен джинджифил2 ч. ч. вода2 ч. ч. прясно мляко2 с. л. черен чай3 - 4 с. л. захарНачин на приготвяне:Нарежете на ситно джинджифила. Налейте млякото и водата в тенджера, сложете захарта, черния чай, корена и изчакайте всичко да заври. Изключете котлона и оставете напитката да се запари за 10 минути. Прецедете и поднесете.
ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ
Коренът джинджифил е и лекарство, и подправка. В Индия и Китай се използва от незапомнени времена. Чаят от него е отлично средство срещу простуда, може да се употребява като тонизираща и сгряваща напитка. Пикантният му вкус се съчетава страхотно с мед и лимон, а любителите на много пикантното биха могли да добавят кардамон, канела и пипер. И още нещо интересно - чаят е добре да се пие и за отслабване.Необходими продукти:1,2 литра вода3 с. л. настърган на ситно джинджифил6 с. л. захар или 5 с. л. медщипка смлян черен пипер4 с. л. лимонов или портокалов сокнакъсани листа мента - по желаниеНачин на приготвяне:Сложете водата да заври и когато това стане, сложете джинджифила. Добавете захарта или меда (нека се разтворят). След това прецедете. Накрая прибавете сока от лимон (или портокал) и пипера. Поднася се горещ.Няколко съвета:Ако сте настинали и ще използвате чая като лекарство, оставете настърганият джинджифил да се вари в продължение на 10 минути при отворен капак;Ако вместо пресен джинджифил използвате сух, намалете количеството му два пъти и варете на бавен огън 20 минути;Ако искате да получите разхладителна и освежаваща напитка, добавете кубчета лед и още малко захар, лимонов сок и накъсани листа мента. Още по темата:
Чай с мляко и джинджифил
Чай от джинджифил с ягоди
Ягодов чай с джинджифилЧай от невен с канела и джинджифил
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Необходими продукти:
8 сантиметра пресен корен джинджифил
5 грама черен чай
1 лимон
50 грама замразени ягоди
120 милилитра ягодов сироп
Начин на приготвяне:
Първо обелете корена и го нарежете напречно на влакната на тънки пластинки. Сварете чая в литър кипяща вода, прецедете го и добавете джинджифила. Оставете да се запари за 10 минути при затворен капак. Колкото по-дълго се запарва коренът, толкова по-остър и наситен ще бъде вкусът. След това сложете сока от половин лимон и няколко ягоди. Останалия лимон нарежете на кръгчета, а всяко от тях на още 8 части. Разпределете ги в чаши за топли напитки. Във всяка чаша налейте по 2 супени лъжици ягодов сироп. Много е важно той да бъде натурален, без изкуствени оцветители и ароматизатори. Разлейте горещия чай и поднесете веднага.
Получава се ароматна сгряваща напитка, която може да се консумира и охладена с пресни ягоди.
цитирай8 сантиметра пресен корен джинджифил
5 грама черен чай
1 лимон
50 грама замразени ягоди
120 милилитра ягодов сироп
Начин на приготвяне:
Първо обелете корена и го нарежете напречно на влакната на тънки пластинки. Сварете чая в литър кипяща вода, прецедете го и добавете джинджифила. Оставете да се запари за 10 минути при затворен капак. Колкото по-дълго се запарва коренът, толкова по-остър и наситен ще бъде вкусът. След това сложете сока от половин лимон и няколко ягоди. Останалия лимон нарежете на кръгчета, а всяко от тях на още 8 части. Разпределете ги в чаши за топли напитки. Във всяка чаша налейте по 2 супени лъжици ягодов сироп. Много е важно той да бъде натурален, без изкуствени оцветители и ароматизатори. Разлейте горещия чай и поднесете веднага.
Получава се ароматна сгряваща напитка, която може да се консумира и охладена с пресни ягоди.
Необходими продукти:
350 милилитра вряща вода
10 цвята невен
5 грама зелен чай
10 грама пресен джинджифил
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Измийте цветовете на невена, подсушете и разкъсайте на листенца.
Джинджифила обелете и нарежете, залейте с водата и поставете на котлона. След като кипне, варете в продължение на 5 минути. Сложете невена, канелата и зеления чай в кана, залейте ги с врящата вода с джинджифил, затворете съда с капак за 5 минути, за да се запари чаят и готово.
Прецедете, налейте в подходяща чаша, подсладете с мед и може да поднесете с пръчка канела.
цитирай350 милилитра вряща вода
10 цвята невен
5 грама зелен чай
10 грама пресен джинджифил
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Измийте цветовете на невена, подсушете и разкъсайте на листенца.
Джинджифила обелете и нарежете, залейте с водата и поставете на котлона. След като кипне, варете в продължение на 5 минути. Сложете невена, канелата и зеления чай в кана, залейте ги с врящата вода с джинджифил, затворете съда с капак за 5 минути, за да се запари чаят и готово.
Прецедете, налейте в подходяща чаша, подсладете с мед и може да поднесете с пръчка канела.
Търсене
За този блог
Гласове: 247
Блогрол
1. лекар бг
2. фрамар бг
3. билка бг
4. здраве бг
5. лекува нет
6. молитва към Свети Мина
7. молитви за изцелението на болен и близките му
8. молитви на болен
9. пулс бг
10. една бг
11. Psychology Today
12. lechitel.net
13. готвач бг
14. веселият готвач
15. православна терапия - Богоносци
16. диети, здраве, рецепти
17. какво да сготвя? - за жената бг
18. информиран нет
19. свободно слово
20. истината нет
2. фрамар бг
3. билка бг
4. здраве бг
5. лекува нет
6. молитва към Свети Мина
7. молитви за изцелението на болен и близките му
8. молитви на болен
9. пулс бг
10. една бг
11. Psychology Today
12. lechitel.net
13. готвач бг
14. веселият готвач
15. православна терапия - Богоносци
16. диети, здраве, рецепти
17. какво да сготвя? - за жената бг
18. информиран нет
19. свободно слово
20. истината нет