Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2016 17:02 - Великденските яйчица и маргаритки и рецепта за великденско козуначено агне
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 839 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 04.05.2016 08:52


 image

image

Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното в купа, разбъркайте го добре съссухата мая Dr.Oetker, пудрата захар и бурбонската ванилова захар Dr.Oetker. После добавете топлото мляко и яйцето, и замесете добре сместа на ръка.

  • 2

    Покрийте го с чиста кърпа и го оставете настрана за 15 минути, след което го размесете отново върху набрашнена повърхност и оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си (около 30-90 минути).

  • 3

    Смесете млякото с пудрата захар, меда, лимоновата кора и го поставете да заври. След това добавете маковото семе и галетата и разбъркайте добре. Оставете за кратко време да се охлади.

  • 4

    Отделете 1/3 от втасалото тесто. Остатъкът разточете на лист с размери 30x40 см (дебелина 1,5 см). Намажете листа с пълнежа, навийте на руло и го нарежете на филийки с ширина 2 см.

  • 5

    С отделената част от тестото оформете главата, краката и опашката на „агнето”. Върху застлана с хартия за печене тава, подредете филийките, легнали във формата на агне, като добавете краката, главата и опашката.

  • 6

    Намажете повърхността с предварително разбитото яйце и оставете оформеното печиво да втаса отново. Поръсете с ванилена захар Dr.Oetker и печете в предварително загрята фурна на 180°C или на горещ въздух 160°C около 30-40 минути.

  • 7

    Верният помощник при приготвяне на уханни сладки, печива и десерти Dr. Oetker е приготвил за Вас още впечатляващи великденски идеи и предложения наwww.oetker.bg

  ПРОДУКТИ 400 гр.брашно тип 500 75 гр.пудра захар 2 пак.ванилена захар 1 к.ч.сол 1 пак.мая 450 млкраве прясно мляко 2 бр.яйца 2 с.л.мед 2 с.л.лимонова кора 80 гр.маково семе 4 с.л.галета 1 шепастафиди    
http://kulinar.bg/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5_l.r_i.28624.html



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vellia - агне по македонски обезкостено
04.05.2016 08:54
агнето се обезкостява цялото без бутчетата, получава се правоъгълно парче което се изтънява при плешката и месото се слага по тънките страни. после слагам свареният спанак . и омекналите моркови. нареждам ги като за руло стефани . и завивам като овързвам със колбасарски конец посолявам и пека като подреждам ребрата върху рулото а костите от краката слагам под рулото пека на 200 градуса до зчервяване и после намалям температурата. до готовност. режа го като руло стефани и сервирам. със дроб сърма или друга подходяща гарнитура.соса приготвям от изпечените кости. със запържено брашно или нишисте.подходящо е че може да се замрази и после да се вади и пак да се режи като руло стефани и да се затопля във микровълнова печка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 524061
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930