Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2023 19:58 - 31 съвета за подобряване на вашето психично здраве
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 4465 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1.  Записвайте си нещата за които сте благодарни и постиженията си в дневник. Включете 3 неща, за които сте били благодарни и 3 неща, които сте успели да постигнете всеки ден.

2.  Започнете деня си с чаша кафе. Консумацията на кафе е свързана с по-ниски нива на депресия. Ако не можете да пиете кафе заради кофеина, опитайте друга полезна напитка като зелен чай. 

3.  Организирайте си бягство от ежедневието. Може да е къмпинг с приятели или пътуване до някакво място. Актът да планирате ваканция и да имате какво да очаквате с нетърпение може да повиши цялостното ви щастие за седмици!

4, Използвайте силните си страни.  Направете нещо, в което сте добри, за да изградите самочувствие, след това се заемете с по-трудна задача. 

5. Спете на хладно за добър нощен сън . Оптималната температура за сън е между 16 и 19 градуса по Целзий.

6. “Не е нужно да виждате цялото стълбище, просто направете първата стъпка.” – Мартин Лутър Кинг, младши. Помислете за нещо в живота си, което искате да подобрите, и разберете какво можете да направите, за да направите крачка в правилната посока.

7. Експериментирайте с нова рецепта, напишете стихотворение, рисувайте или опитайте проект в Pinterest. Творческото изразяване и цялостното благосъстояние са свързани.

 

8. Покажете малко любов към някого в живота си. Близките, качествени взаимоотношения са ключови за щастлив и здравословен живот.

9. Увеличете мозъчната си сила, като се поглезите с няколко парчета черен шоколад на всеки няколко дни. Смята се, че флавоноидите, кофеинът и теоброминът в шоколада работят заедно за подобряване на бдителността и умствените умения.

 

10.  „ Няма по-голяма агония от това да носиш неразказана история в себе си.    -Мая Анджелоу. Ако имате личен опит с психично заболяване или възстановяване, споделете в Twitter, Instagram и Tumblr с #mentalillnessfeelslike. Вижте какво казват другите хора тук .

11.  Понякога не е нужно да добавяме нови дейности, за да получим повече удоволствие.  Просто трябва да попием радостта в тези, които вече имаме. Да се ​​опитваме да бъдем оптимисти не означава да игнорираме по-грозните страни на живота. Това просто означава да се фокусирате върху положителното, доколкото е възможно.

12.  Чувствате се тревожни? Направете пътуване по алеята на паметта и направете малко оцветяване  за около 20 минути, за да ви помогне да изчистите ума си. Изберете дизайн, който е геометричен и малко сложен за най-добър ефект. Вижте стотици безплатни страници за оцветяване за печат  тук .

13.  Отделете време за смях.  Излезте със забавен приятел, гледайте комедия или вижте сладки видеоклипове онлайн. Смехът помага за намаляване на тревожността.

14.  Излезте от мрежата.  Оставете своя смарт телефон у дома за един ден и изключете постоянните имейли, сигнали и други прекъсвания. Прекарайте време, правейки нещо забавно с някого лице в лице.

15.  Танцувайте наоколо, докато вършите домакинската си работа.  Не само ще свършите домакинската работа, но танците намаляват нивата на кортизол (хормона на стреса) и повишават ендорфините (химикалите на тялото, които „чувстват добре“).

 

16.  Давай напред и се прозявай.  Проучванията показват, че прозяването помага за охлаждане на мозъка и подобрява бдителността и умствената ефективност.

17.  Релаксирайте в топла вана веднъж седмично. Опитайте да добавите английска сол, за да успокоите болките и да помогнете за повишаване на нивата на магнезий, които могат да бъдат изчерпани от стреса.

18.  Притеснявало ли ви е нещо? Пуснете всичко… на хартия.  Писането за разстройващи преживявания може да намали симптомите на депресия.

19.  Прекарайте известно време с космат приятел. Времето с животни понижава хормона на стреса – кортизола, и повишава окситоцина – който стимулира чувството на щастие. Ако нямате домашен любимец, излизайте с приятел, който има, или станете доброволец в приют.

20.  „Това, което лежи пред нас и това, което лежи зад нас, са малки неща в сравнение с това, което лежи вътре в нас. И когато изнесете това, което е вътре, навън в света, се случват чудеса. – Хенри Дейвид Торо. Практикувайте внимателност, като останете „в настоящето“. Опитайте  тези съвети . 

21.  Бъдете турист в собствения си град.  Често хората изследват атракции само по време на пътувания, но може да се изненадате какви готини неща има в собствения ви двор.

22.  Опитайте се да приготвите обедите си или да изберете дрехите си за работната седмица.  Ще спестите малко време сутрин и ще имате чувство за контрол над предстоящата седмица.

23.  Добавете малко омега-3 мастни киселини към диетата си – те са свързани с намаляване на честотата на депресия и шизофрения сред многото им предимства. Добавките с рибено масло работят, но консумацията на омега-3 в храни като дива сьомга, ленени семена или орехи също помага за изграждането на здрави чревни бактерии.

24.  Намерете нови сили в прошката  – дори ако просто прощавате на този човек, който ви е прекъснал по време на пътуването ви. Хората, които прощават, имат по-добро психично здраве и съобщават, че са по-удовлетворени от живота си.

25.  “Това, което изглежда като бедствие, често е източник на богатство.”  – Дизраели. Опитайте се да намерите добрата подплата в нещо грубо, което се случи наскоро.

26.  Чувствате се стресирани? Усмивка. Може да не е най-лесното нещо, но усмивката може да помогне за намаляване на сърдечната честота и да ви успокои.

27.  Изпратете благодарствена бележка  – не за материална вещ, а за да уведомите някого защо го цените. Писмените изрази на благодарност са свързани с повишено щастие.

28.  Направете нещо с приятелите и семейството си  – може да сготвите заедно, да отидете в парк или да играете на игра. Хората са 12 пъти по-склонни да се чувстват щастливи в дните, в които прекарват 6-7 часа с приятели и семейство.

29.  Отделете 30 минути, за да отидете на разходка сред природата  – може да е разходка в парк или поход в гората. Изследванията показват, че престоят сред природата може да повиши нивата на енергия, да намали депресията и да подобри благосъстоянието.

30.  Направете всичко възможно да се насладите на 15 минути слънчева светлина и нанесете слънцезащитен крем. Слънчевата светлина синтезира витамин D, който според експертите подобрява настроението.

31.  “Всеки, който никога не е правил грешка, никога не е опитвал нещо ново.” -Алберт Айнщайн. Опитайте нещо извън зоната си на комфорт, за да освободите място за приключения и вълнение в живота си.

   



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 518216
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031