Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2018 09:02 - Георги Марков: До разпад на ЕС няма да се стигне, но този съюз вече е изчерпан
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всички поддръжници на Меркел за приемането на мигрантите вече са в политическото небитие

След голямото преселение към Европа, което беше дирижирано и с помощта на Сорос, бяха извършени 23 много крупни терористични акта и то все от мигранти, в които загинаха над 233 души и близо 1000 бяха тежко ранени и осакатени

Георги Марков, народен представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия, в интервю за обзора на Радио „Фокус” „Това е България”. 

Водещ: Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя правителствени представители от няколко държави в ЕС на неформална работна среща по миграцията и даването на убежище, германският канцлер Ангела Меркел омаловажи шансовете за постигане на голям пробив, страните от Вишеградската четворка съобщиха, че ще я бойкотират. Заплаха ли е за ЕС политиката по тези въпроси? Въпросът е към народния представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Господин Марков, преди да започнем по същество нашия разговор съм подготвила за вас и слушателите изненада – архивен запис от интервю с вас от 23 октомври 2015 г., предлагам да го изслушаме. 

Георги Марков (архивен запис): Сега, близо 6 десетилетия по-късно, свободолюбивият унгарски народ отново бие камбаната и унгарският министър-председател е този, който всъщност единствен в Европа въстана срещу ислямизацията на Стария континент, подкрепен от Полша, Словакия и Чехия, така наречената Вишеградска четворка. Шапка му свалям на Виктор Орбан за изказванията му след срещата на ЕНП в Мадрид, че западно-европейските държавници продължават да не си дават сметка, че в момента Европа е нападната, тя е подложена на агресия и на инвазия от близо 1 милион преселници от друг континент. Казвам агресия и инвазия, защото няма друг юридически термин на безпрецедентното нарушаване на границите на суверени държави, преминаването им на незаконоустановеното място и незаконоустановения ред, без документи за самоличност и без съответната проверка тези хора какво носят в раничките си и накъде са тръгнали? Полша, Словакия, Чехия и Унгария – Централно-европейските страни са категорични, че трябва да се изградят стени срещу инвазията и са категорични, че не желаят квоти. 

Защото е прав Орбан, като казва, че никой не е питал европейските народи, той единствен е питал своя народ май месец, никой не е питал европейските народи, искат ли тези нашественици и агресори. И никога в новата история на Европа не е имало такова разминаване между настроенията на гражданите и държавните глави на тези страни, които поощриха тази инвазия. И само да вметна, че Бавария отдавна вече осъди, това е CSU – Християн Социалният съюз, партията, която е предизборен коалиционен партньор на госпожа Меркел, осъди нейната политика. Полицейският синдикат в Германия осъди нейната политика. И депутати от нейната партия вече внасят законопроект за затваряне на границата по надлежния ред. Но вече е много късно. Европа се оказа богата, но слаба и жалка. Това е факт. 

Водещ: Господин Марков, повтарям за нашите слушатели, откъсът е от интервюто с вас, дадено на 23-ти октомври 2015 г. по повод отбелязването на 59 г. от унгарското въстание срещу комунизма. Преди 3 години пръв у нас вие изричате пророчески тези, които сега са актуални до последната запетая. Предвидими ли бяха събитията и защо европейските лидери не реагираха? 

Георги Марков: Трябва да се сложи чертата и да се види през тези три години какво се случи от голямото преселение към Европа, което беше дирижирано и с помощта на Сорос. Какво се случи към днешна дата? Първото, което се случи, е, че бяха извършени 23 много крупни терористични акта и то все от мигранти, в които загинаха над 233-ма души и близо 1000 бяха тежко ранени и осакатени. Чашата преля, особено последните 6 месеца, когато малолетни християнки, европейки, в случая германки, бяха едната заклана, а другата удушена. Заклана беше 15-годишната Миа в градчето Кандал, след като родителите приемат афганистанеца Абдула, слушайки Меркел, да го интегрират, този мръсник я заплашва, че ще я убие, ако не правят секс, а тя е на 15 г., след което я убива пред аптеката в градчето. Гледам унгарска телевизия, градът, който е 8000 жители, е още в потрес, родителите са в потрес. Никой не е отишъл – нито Меркел, нито Юнкер, нито Таяни, нито Доналд Туск, никой да ги пита, как се чувстват тези родители. Сега във Визбаден един иракчанин, след като изнасили, удуши също малолетно момиченце, което се казва Сузан и, представете си, се качи на самолет от Дюселдорф и отиде в Истанбул. И оттам някъде от Ирак започнаха да го връщат. 

Третото, което се случи – всички поддръжници на Меркел през годините, които захапаха Орбан, говореха небивалици, че е антисемит, фашист, диктатор и т.н., вижте, къде отидоха? Франсоа Оланд отиде в политическото небитие. Той се оказа френският президент с най-нисък рейтинг завършил мандата си – едва 11%. Той съсипа партията на Митеран. Няма френска социалистическа партия, тя почина, казва Манюел Валс, неговият последен премиер. Другият, който си беше отворил устата и непрекъснато говореше глупости срещу Орбан, беше Мартин Шулц. Наричаха го „мистър Европа“, този силно необразован човек, той няма не висше, той няма средно образование, го бяха хвърлили на Европейския парламент, какво искаме да реши необразован човек? Той съсипа германската социалистическа партия, докара я до комичните 18%, а в ГДР загуби изборите от „Алтернатива за Германия“. 

Какво стана със суетния Ренци – министър-председателя на Италия, който зализваше перчем и гледаше, колкото се може по-близо до стои до Сорос? Той загуби Рим, а Рим е град по-голям от 8 от държавите в ЕС, загуби от „Пет звезди“, с 68% го биха, след това се класира едва на трето място на последните парламентарни избори, отиде в пенсия. 

Файман, канцлерът на Австрия, много злобно човече, социалист, взе 10% на президентските избори, изгониха го и от партията, и от Австрия. Взеха го в ООН на работа да отговаря, представете си, за младежката безработица. Оправил той Австрия, та ще оправи младежката безработица в света. И т.н. Възкръснаха, което предвидих при вас и много ви благодаря, че ми давахте периодично думата, лично вие и Радио „Фокус“, възкръснаха, просто възкръснаха радикалните партии. Те не са популистки, а християнски. 

Никой не е мислил 2015 г., че днес министър на вътрешните работи на Италия ще бъде господин Салвини. Никой не е мислил, че „Пет звезди“ ще е първа политическа партия в Италия. Никой не е мислил, че лидерът на Партията на свободата в Австрия господин Щраке, ще е вътрешен министър в кабинета на Себастиан Курц. Никой не е мислил, че „Алтернатива за Германия“ ще е трета политическа сила в Германия и втора в бившето ГДР. И вече диша във врата на госпожа Меркел. И никой не е мислил, че господин Янша, сега на 2 юни в Словения ще се върне като победител, впрочем отварям скоби, на предизборния му митинг бяха Мартин Вебер и Виктор Орбан. Виктор Орбан размахваше знамето на партията на господин Янша. 

Създаде се към днешна дата голям анти-Меркел блок, той е Вишеградската четворка, Бавария, Словения, Италия и Австрия. Когато говоря Бавария, имам предвид, че Марко Зьодер, новият министър-председател на Бавария каза в прав текст: „Искаме да си гледаме Германия, стига с тази Европа, аз ще затворя границите”. Зеехофер даде ултиматум на Меркел и каза: „Не мога повече да работя с тази жена“. И вече госпожа Меркел е притисната от обстоятелствата – от една страна, от партията CSU, която от войната насам е сестринска партия, в една коалиция са, а за първи път направиха заседания на отделни парламентарни групи. От друга страна, тя е притисната от горките социалдемократи, които, въпреки тежките загуби, не им е дошъл акълът и продължават да говорят за отворени граници. 

На този фон, известният писател, знаете Дъглас Мъри, който написа книгата „Странната смърт на Европа“, зададе простия въпрос: кой към 2018 г. излезе прав – Меркел, която каза „елате, ще се справим“ или Орбан, който си затвори границата, направи си здрава ограда, та една, та втора, прати 12 хиляди войници и полицаи заедно с Вишеградците и днес Будапеща е един от най-сигурните градове в Европа. И най-важното, запази християнския характер на своята страна, докато госпожа Меркел каза: ислямът е вече част от Германия. Страшно нещо за хвалене! 

Разбира се, че Орбан, отговорът на този въпрос е, разбира се че Орбан излезе прав. Сега всички вкупом казват – да затваряме границите и т.н. Ако отворим скоби, ще кажем, че голяма вина носят европейските институции. Жан-Клод Юнкер беше просто поставен от Меркел като неин послушник да прави, каквото му каже, същото с Шулц, с Туск и т.н. Какво беше това безумно решение квоти да има? Както казва Земан – тя ги кани вкъщи на гости, а ни ги праща на обяд у комшиите. И както казва Орбан – как е възможно да налагат на унгарците с кого да живеят? Та това е нашият дом. Ние нямаме шеф и проведе човекът, като истински демократ, референдум. Чуйте цифрите – 3 милиона 360 хиляди унгарци гласуваха срещу квотите. От 10 милионна Унгария, едва 50 хиляди джендъри гласуваха да има квоти. И сега с новото си, трето поредно, мнозинство от две трети, има конституционен текст вече в унгарската конституция, че никоя чужда държава или чужда институция не може да заселва принудително хора, чужди граждани в Унгария. Както комунистите навремето – изселват те от София в Белене. Тия пък ще заселват сега афганистанеца, който са го поканили, примерно, от Германия в Словакия. 

На конкретния ви въпрос за срещата в неделя, аз гледах снощи унгарската телевизия, беше много тържествено, защото Орбан връчи специална кристална купа на премиера Петер Пелегрини на Словакия, Словакия започва да председателства четворката вече следващите 6 месеца, беше и Себастиан Курц, те казаха, ние на тази среща не сме поканени, но бойкотираме нейните решения. Тя е безсмислена, тя не може да ни обвърже. 

Разбира се, няма лошо такива срещи да има за консултации. Полският министър-председател каза – отново ни развиват теории, които ние отхвърлихме като квоти и т.н. Очевидно предстои тежка среща на върха в края на другата седмица. На тази среща според мен нищо няма да може да се реши, защото – аз тук изразявам лично моето мнение, не искам да обвързвам ГЕРБ, аз ги подкрепям, подкрепям Борисов, но си имам мое мнение, не ми е изпила чавка акъла, по някои въпроси си го казвам – не може Ангела Меркел, която причини такава беда на собствения си народ и на Европа, да бъде в основата на решаване на кризата. 

Не някой друг, а Доналд Тръмп беше така любезен не много дипломатично, но в типично негов стил в неделя, след като се обади първо по телефона на Орбан да го подкрепи, да каже в прав текст, че Меркел е загубила подкрепата на своя народ. И то е очевидно. А за европейските граждани това е пък съвсем сигурно. Не може този никакъв човек, наречен Юнкер, никакъв – аз го уважавам, възрастен човек, но той няма собствено „аз”, той изпълняваше нейната политика, той сега да решава кризата, в която участва и забърка. Същото се отнася и за Доналд Туск. Таяни е малко по-малко виновен, той е човек на Берлускони, сега си трае. Но Шулц забърка кашата. Т.е. големият въпрос е, като ще се затварят границите, кой ще ги пази? 

Тъй като в едно ваше предаване казах, че Европа е със свалени гащи. Нас ни пази Турция. И тук голямата заслуга, и го поздравявам, господин Борисов, за това непрекъснато усърдие да поддържа добри отношения с Ердоган. Тъй като има подписано споразумение между ЕС и Турция, Турция да ни пази. Което значи, че ЕС се чувства безпомощен. Там ФРОНТЕКС, Монтекс, не могат да се справят. Това е въпрос номер едно – коя армия ще пази границите? Ако тези орди тръгнат, а тогава тръгнаха 1 милиона да атакуват границите, как ще бъдат спирани? 

Ангела Меркел трябва ясно да каже: „Не идвайте, не мога да се справя“. Тя каза: „Идвайте, ще се справя“, сега трябва да каже: „Не идвайте, не мога да се справя“. И трябва да се вземе решение, кой ще пази границите и ще се употреби ли сила, ако тези хора тръгнат. Прав е Борисов да казва, че тези хора не са мигранти. Това Орбан го каза също преди години. Мигрант е този човек, който отива на КПП-то, представя си документи за самоличност, проверен е за оръжие и дава доказателства, от какво е репресиран, депресиран и т.н. Защо вие от радио „Фокус“ не вземете да слезете на летището във Франкфурт и за да не чакате дългите опашки да хукнете през плаца там, да си минете откъдето си искате и да излезете на автобана? Те ще ви викнат „ахтунг“ и ще ви гръмнат. Защо вие, европейската гражданка, да сте второ качество, а онези могат да минават откъдето си искат? 

Водещ: Въпросът е, г-н Марков, дали може да се намери изход от тази ситуация, дали може да се постигне общо решение на ЕС? Това е тежкият въпрос пред Европа днес и дали мигрантите няма да доведат ли до разпад на Съюза? 

Георги Марков: Аз мисля, че до разпад на Съюза няма да се стигне. Но едно е сигурно – че този съюз в този си вид повече не може да съществува. Той е изчерпан. Той не можа да защити основното, за което е призван – здравето и живота на малолетните граждани. Как така ще бъдат изтрепвани и изнасилвани европейки? Как така ще бъдат малтретирани на Нова година – случаят в Кьолн – хиляди германки-европейки и как така армията, полицията, съдът в Германия бездействат и как така медиите крият? И тук е големият въпрос, защото ме питате за ЕС. Той е замислен като Европейски съединени щати и това нещо няма да се състои, защото най-малкото вишеградците, а сега е сигурно, че и Австрия, Италия и Словния искат силен ЕС на силни национални държави. 

Защо са двойните стандарти? Какви са тези намеци, че няма да има фондове за страните, които не спазвали върховенството на закона? Това е много гнусна шега на брюкселските бюрократи, визирам опита за европейска инквизиция над Полша – Качински е избран с над 50%, за да ги махне тези съдии, които са над 65 години. То и ние ги махнахме. Защо не рева никой срещу България? Защото не е Качински, не е консерватор. 

Защо няма мониторинг над Германия? С какво нашата правна система е по-лоша от германската? Че къде беше германската полиция, когато тези, които малтретираха германките в Кьолн, да бъдат арестувани, осъдени по бързата процедура и изселени? Къде бяха медиите да го отразят? Защо сега се оказва, че иракчанинът, убил Сузана, е бил под контрол над службите? Той е бил обвиняван вече за това, че е извършил престъпление. Как е бил пуснат да напусне Дюселдорф? Че той можеше да отиде в някоя друга страна и да извърши същите неща. Тоест двойните стандарти трябва да спрат Германия и Франция да се опитват да командват другите европейски страни. Ако те могат да си го позволяват това спрямо някои балкански страни, няма как да си го позволяват спрямо нито една от централноевропейските страни, защото тя не е по-малко европейска от тях в нито едно отношение. 

Водещ: Подготвя се сделка с Албания да приеме бежанци, да стане приемаща страна. И тук за пореден път става въпрос за двойните стандарти, г-н Марков. Трябва ли страните от Западните Балкани, които искат европейско членство, да го получат чрез сделки? Като в същото време от европейските институции ни проглушават ушите със ценности? 

Георги Марков: Аз искам да поздравя Борисов за това, което в петък каза в българския парламент, както да поздравя и г-жа Нинова, че повдигна въпроса. Сега чух, че Борисов е говорил и с Виктор Орбан по тази тема. Трябва да бъдат изнесени мигрантите извън Европа. Там трябва да бъдат направени центрове. А вече тези, които са тук в Европа, трябва да бъдат екстрадирани. Как ще стане това технически да кажат Ангела Меркел и тези, които направиха белята. 

Водещ: И как ще се осигури финансово процесът? Кой ще плаща? 

Георги Марков: Прав е Борисов в това да каже, че той им оправи границата, и че той няма да приеме самолет с мигранти на Летище „София“, и ще го върне, ако ще – каза, че го е казал на Себастиян Курц – ако ще да е на Австрийските авиолинии, каквито и ще да са. Германия да плаща, тя е богата държава. Щом харчи милиарди да ги хрантути и да се опитва да адаптира хора, които не подлежат на интеграция. Тези хора са чужди на нашата култура, бит, морал и християнство. Кога западноевропейските лидери – Меркел, Макрон и другите – ще си счупят езика да кажат думата „християнство“. В главите им се върти само ислямът, как става част от цивилизацията ни, в главите им се въртят гей бракове. 

Каква християндемократка е Ангела Меркел, когато нейната партия гласува мъже с мъже да се женят? И разни либерални автори говорят: „Той Орбан се провъзгласи за защитник на християнството“. Не се е провъзгласил. Той беше провъзгласен за защитник от собствения си народ, който при 70% активност го избра с 2/3, защото Унгария ще остане етнически хомогенна и християнска страна. След 40, 50 и 100 години хората ще ходят да живеят в Краков, в Прага, в Братислава, във Варшава, в Будапеща, в Сегед, защото там ще бъде запазен християнският характер. Говорят ни за някакви европейски ценности. 

Говори ни един Тимерманс, аз не мога да го гледам, пак говоря от мое име, в ГЕРБ си го харесват, но аз не мога да го гледам Тимерманс – този холандец. Тръгнал да оправя Европа. Той не може да си оправи партията – Холандската социалистическа партия е извън петицата. Той ми говори, че трябва да свикнем с многообразието. Аз пък българският гражданин, бившият конституционен съдия и сегашен депутат му казвам: “Не ща многообразие, бе, Тимерманс. И не ща ти да ме учиш. Да не си по-умен от мен“? 

Цоня Събчева

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 523495
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930