Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2021 18:53 - АГНЕШКА ДРОБ САРМА
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 749 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  imageНЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
  •   агнешки дреболии 1 кг черен дроб, бял дроб, момици, черва
  •   ориз 1 чаена чаша  
  •   пресен лук 1 връзка  
  •   агнешко було 1 брой  
  •   магданоз 1 връзка  
  •   джоджен 1 връзка  
  •   черен пипер 1/2 чаена лъжица  
  •   яйца 3 броя  
  •   кисело мляко 600 грама  
  •   олио 1/2 чаена чаша  
imageРЕЦЕПТАТА:

Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

  1. Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути.     Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.
  2. Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.
  3. Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.
Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тази смес дроб сармата. Печете отново до порозовеняване на заливката.

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/118/%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1-%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0 image

Какви други рецепти с агнешко може да приготвите? Най-вкусното и най-лесно за приготвяне агнешко е агнешкото печене. Рецептата за агнешко печено е лесна, подходяща дори и за новаците в кухнята, а резултатът е ястие, приготвено сякаш от опитен готвач. Друго ястие с агнешко, също подходящо за Великден и Гергьовден е пълнената агнешка плешка. Пълнената агнешка плешка е наистина атрактивно ястие, с което ще впечатлите своите гости и ще спестите време за приготвяне на гарнитура.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Гласувай:
2



1. vellia - Агнешка дроб-сарма
05.05.2021 18:55
https://www.bonapeti/recepti/agneshka-drob-sarma1398338854/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 523091
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930