- агнешки дреболии 1 кг черен дроб, бял дроб, момици, черва
- ориз 1 чаена чаша
- пресен лук 1 връзка
- агнешко було 1 брой
- магданоз 1 връзка
- джоджен 1 връзка
- черен пипер 1/2 чаена лъжица
- яйца 3 броя
- кисело мляко 600 грама
- олио 1/2 чаена чаша
Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.
- Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути. Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.
- Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.
- Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/118/%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1-%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0
Какви други рецепти с агнешко може да приготвите? Най-вкусното и най-лесно за приготвяне агнешко е агнешкото печене. Рецептата за агнешко печено е лесна, подходяща дори и за новаците в кухнята, а резултатът е ястие, приготвено сякаш от опитен готвач. Друго ястие с агнешко, също подходящо за Великден и Гергьовден е пълнената агнешка плешка. Пълнената агнешка плешка е наистина атрактивно ястие, с което ще впечатлите своите гости и ще спестите време за приготвяне на гарнитура.
ДОБЪР АПЕТИТ!
2. фрамар бг
3. билка бг
4. здраве бг
5. лекува нет
6. молитва към Свети Мина
7. молитви за изцелението на болен и близките му
8. молитви на болен
9. пулс бг
10. една бг
11. Psychology Today
12. lechitel.net
13. готвач бг
14. веселият готвач
15. православна терапия - Богоносци
16. диети, здраве, рецепти
17. какво да сготвя? - за жената бг
18. информиран нет
19. свободно слово
20. истината нет