Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 08:32 - ДЕКОРАТИВНИ ИДЕИ ЗА МАЛКО ПАРИ
Автор: vellia Категория: Хоби   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2016 08:33


 image

Може би вече сте заредили коледно дома си с нова украса. А може би семейният бюджет тази година няма да ви разреши да се поглезите и ще ви принуди да бръкнете в чувала със старите запаси. Разнообразието обаче не винаги струва пари. Или поне не много пари. Запретнете ръкави и го докажете, като изработите коледната декорация сами.

Шев и кройка за елхата

image
Потърсете стари пъстри парчета плат в скрина и изрежете форми с шаблон. Сложете малко памук за обем и пришийте елементите един към друг. Не е задължително шевът да е направен с машина, спокойно може да ги минете и на ръка.

 

Блясък с вестник

image
Тук спокойно може да включите старите топки за елхата в действие. Изрежете малки парчета с неправилна форма от вестник. Залепете ги по повърхността на топките и отгоре минете с лепило. В случай че ви се намира под ръка брокат, използвайте го. С лак за нокти с бляскави частици също става.

 

Прежда на вратата

image
Със сигурност украсата ви за входната врата ще бъде уникална, ако вместо с имел и елхови клонки, я направите с прежда. Отчупете няколко тънки пръчки и ги оформете на венец. А след това намотайте малки топки шарена прежда и ги завържете върху тях.

 

С макара и мънисто

image
Ако сте пропуснали да хвърлите в коша макарите от конците, които вече сте оползотворили, сега е моментът да им дадете втори шанс. Нарисувайте ги предварително с боя или залепете декоративни елементи от хартиена салфетка върху тях. Поставете старо копче отгоре и отдолу и завършете с няколко мъниста. Ако нямате специална бижутерска тел, с която да свържете елементите, опитайте с корда.

 

Назаем от природата

image
Шишарки в гората има в изобилие. Съберете достатъчно, а в къщи се заемете с декориране. Напръскайте ги в различни цветове боя, покрийте с блясък по желание, а след това ги използвайте, където ви потрябват – за елхата или в допълнение към украсата на празничната маса.

 

Пинг-понг, ножица, хартия

image
Може да опаковате коледно шепа орехи или пинг-понг топчета. Нужни са ви само няколко къса шарена хартия и подходяща панделка, с която да завържете произведението си. Парчета плат също вършат работа.

 

На закачалка от химическото

image
Нея поне може да огънете както ви харесва. Но дори и да не импровизирате с формата й, използвайте я за окачване на коледен декор на прозореца. Завържете с панделка няколко борови клонки и букетче глог и оставете всички да се чудят от къде сте се сдобили с чудната украса.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 521969
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930