Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2018 00:12 - Атанасов: Вижда се, че Борисов с чужда пита помен прави. С наши пари си купува влияние в опозицията
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.10.2018 00:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Константин Величков” ремонтиран без обществена поръчка и строителни книжа

Питане до кмета на София заради ремонта на бул.”Константин Величков” внесе днес общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5” Симеон Славчев.

Той е получил информация, че обектът се ремонтира без да е правена обществена поръчка за изпълнител, без строително разрешение и законовите строителни книжа, които са задължителни. „Ръководството на Столична община си позволява за пореден път да нарушава закона и да изразходва неефективно публични средства”, заяви Славчев. „Това вече не е контрол на контрола, а скандал на скандала”, коментира общинският съветник.

 

По време на ремонта на „Константин Величков” е трябвало да се изгради първото в София обособено трасе за градски транспорт, което включва изграждането на 6 перона и поставяне на делинеатори, които да разделят градския транспорт от автомобилното трасе. Вчера обаче зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обяви, че строителят на този обект ще бъде сменен, като ще понесе и санкция. Основните мотиви за смяната на изпълнителя на обекта, посочени от зам.-кмета са, че до момента строителят е изградил пероните и част от делинеаторите, но контролът по качеството показва, че те не са на нужното ниво.

Друг мотив е, че от специалисти в УАСГ е установено, че устойчивостта на използваните материали на атмосферни влияния е недостатъчна. В изявление до медиите Крусев обяснява, че общинската фирма „Софинвест“ ще поеме проекта и нейна задача ще бъде да завърши всички дейности по започнатия вече обект

В питането си Симеон Славчев задава пет въпроса за случая с „Константин Величков” – коя е фирмата-изпълнител и как е избрана; има ли строителни книжа и строително разрешително за ремонта; кой и кога е взел решение за този ремонт и има ли транспортен анализ как ще се отрази той на трафика; защо чак на 17 септември зам.-кметът Евгени Крусев обявява, че ремонтът е некачествен, след като крайният срок за изпълнението му е 15 септември; на каква стойност е договорът за изпълнение и какви ще бъдат наложените санкции. Очаква се кметът на София Йорданка Фандъкова да отговори на питането по време на следващото заседание на Столичния общински съвет

 

image

cross.bg

 
 В България очевидно има много пари, след като се раздават такива подаръци като този на Георги Гергов. Вчера бяхме във Варна. Дадохме пресконференция и там обяснихме , че ще предприемем всички законни действия, за да спрем тази сделка.

Необяснимо е да подариш 43 млн. на едно физическо лице. 7600 евро на квадрат излиза това място. Такива пари няма в света. Това каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по БТВ.

Борисов нарежда всичко. Това е в него стил. Значи Борисов запуска и всички сделки. Вижте какво стана с „Джи Пи груп“. Проблем на Борисовата държава е, че напълно са обезличени институциите. Появява се Борисов и отменя всичко. Мястото  във Варна е подарък за Георги Гергов.

 

Миналата година на кръгла маса и изнесох доклад за това какво представлява модела Борисов. Основната цел на този модел е Борисов еднолично да управлява, усвоява и присвоява общите ни пари. Това не е единственият случай. Борисов си купува влияние в опозицията. За това тя е бутафорна. Нужна е радикална промяна в държавата. Опитват се да направят широка коалиция по немски модел.

Вижда се, че Борисов с чужда пита помен прави. С наши пари си купува влияние в опозицията. Управляващите искат да съберат между 1 и 2 млрд. следващата година. Устоите на управлението са разклатени, има постоянни скандали. Низините не могат да приемат повече това. Борисов не обича огледалата. На 10 октомври Борисов се скара на българите, извика посланиците и между тези две събития реши да даде парите на Гергов.

http://frognews.bg

  image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 523040
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930