Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2018 00:40 - БСП: Фандъкова да се оттегли. Ако някой иска, вкъщи да си прави ремонта така
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Строителството и строително-ремонтните дейности са емблемата на управлението на ГЕРБ. Трябва да си отиде именно този модел на управление - високи цени и ниско качество, компрометирани обществени поръчки", заяви зам.-председател на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски. "Очевидно е, че краят на всеки кмет започва, когато лъснат далаверите в столицата. Търпението на софиянци е изчерпано. Ние не искаме оставки на буфери, искаме отговорност от първо лице", заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов. По думите му, единственото, което остава на кмета Йорданка Фандъкова, е да се оттегли.

 

image

 

"От три дни се обяснява на гражданите, че обектът е още в строеж, че не е завършен и да се изчака. Какво да чакаме и какво да се случи? Това паве и след осем години ще бъде тук. Няма да бъде друго, ще е същото, само че разрушено и унищожено", коментира Свиленски. Той поясни, че в договора за ремонта ясно е написано, че при констатиране на нередности, неправилно изпълнение, некачествен ремонт обектът може да бъде спрян до отстраняване на нередностите.

"Ако някой иска, нека вкъщи си прави ремонта така", каза Георги Свиленски и припомни и бул. Витоша, където ремонтът е завършен, строителите са си отишли, но резултатът е виден. 

 

image 

 

Калоян Паргов: 20 млн. лв. за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала, звучи бомбастично

 

"20 млн.лв. за 1 километър пешеходна зона, на фона на 7 млн. на километър за магистрала в двете посоки с отчуждаване и всички разходи, звучи бомбастично", коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов.

"Поредният ремонт в София, на ул. Граф Игнатиев, показва, че Столична община не умее да харчи парите на софиянци качествено, за да направи ремонти, които са чакани с години", каза Паргов. Той отбеляза, че това е добра инициатива, която е опорочена.

"Очевидно е, че краят на всеки кмет започва, когато лъснат далаверите в столицата. Търпението на софиянци е изчерпано. Ние не искаме оставки на буфери, искаме отговорност от първо лице", отбеляза Калноя Паргов. Той поясни, че единственото, което остава на г-жа Фандъкова, е да се оттегли.

"Това, което се случва тук, показва липсата на качество и контрол, липса на качество на техническия проект на заданието", каза още Паргов. Той обясни, че по договор изпълнителят се задължава да изпълнява всички нареждания и заповеди по строително-монтажните работи, дадени от възложителя.

"Нека г-жа Фандъкова отговори с какви заповеди и чрез кого е даден на този изпълнител цветът на плочките до храм Св. Седмочисленици. Ние не можем да търпим подигравка със символите на София", заяви Паргов. Той отбеляза, че София е лицето на България и не може да се допуска някой да работи нехайно и небрежно. "Това, което очакваме е да се обясни какво се прави оттук нататък и как ще бъдат отстранени всички нередности", заключи Калоян Паргов.

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 520035
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031