Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2018 02:02 - БОЛНИТЕ ФАНТАЗИИ НА ЕДИН ЦЪРВУЛ
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 946 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разбрахме, че в държавата има сериозен проблем – сегашният национален стадион пречи, трябва да се построи НОВ НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН. Всичко останало вече сме го решили, проблеми няма, хората благоденстват, идилична картина на Територията…

Премиерът – Слънце заявява това грандоманско намерение в момента, в който майките на деца с увреждания молят за пари за живота на децата си – месеци наред. В момент, в който по статистика, животът се е увеличил със 110 лева на човек на месец, в момент, когато са се повишили цените на ток, парно, вода, газ, храни, услуги. Когато пенсионерите смятат дали ще оцелеят до пролетта. Когато хората изнемогват и работят на няколко места, за да оцелеят.

 

Знаете ли колко струва един нов национален стадион. Тук не включвам събарянето на стария, което също ще е милиони. Не е 100 милиона, много повече пъти по 100 е….Ама много, достатъчни и за майките, и за надбавки на пенсиите….Явно ликвидацията на държавата върви с пълни темпове – да откраднем последно каквото можем и да бегаме….

България се напълни със спортни зали и стадиони в западнали градчета и селца, които вече буренясаха. Явно спортът е сериозен приоритет заедно със строителството, много бял хляб има в него, виждайки осанката на спортния министър….

За мен строителство на нов национален стадион е допустимо само в един случай – ако проектът предвижда на терена да се събират поне 1000 души, да е с добра отводнителна система и лесен за почистване. След което управляващите с все търтеи по върховете да ги съберем по средата и да решим проблемът веднъж завинаги. ЗА ДА СЕ ПОМНИ КАКВО ПОСТИГА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИТЕ!

И утре, неуважаеми политици, като преговаряте с майките на деца с увреждания и говорите за пенсионерите, им обяснете, че пари няма, защото трябва да се построи нов национален стадион…

Бог да пази България!

Елена Гунчева

image
МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ СЕ ОКАЗАХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! image

 

Няма сила, по-голяма от майка, бореща се за детето си. Респект към тези жени, които вече месеци наред протестират. Срамът е за тези, които са вътре в Народното събрание. И от които зависи съдбата на хиляди деца и хора с увреждания.

Това, което се случва, е срамно. За държавата, за българите, за всички ни. Точно за децата ли, бе изроди, не намерихте пари? 
Иначе за Вашите коли, за шофьорите и секретарките Ви, за лукса Ви, за ПреЦедателството, пари винаги намирате – веднага, а да дадете пари за болни дечица – нямате.
Още по-срамно е поведението на депутатите – как не ги е срам всеки ден да минават покрай майките и да си сядат на топлите местенца, да слушат с половин ухо дебатите и да си вземат по 8000 на месец заплата за никаква свършена работа.

 

Геноцид срещу хората с увреждания. На всички е тежко, но когато имаш здравословен проблем, става въпрос и за физическо и психическо оцеляване – и на хората с увреждания, и на близките им, защото е тежко, много тежко…

И отново за един ЧОВЕШКИ проблем, политиците се разделиха. Всеки се опитва да се възползва от мъката на хората, за да изкара политически дивиденти. А всъщност просто трябваше да бъдат хора. Още първият ден всички да излязат при майките или да ги поканят в Народното събрание – не парламентарна група, а всички, защото всички са български депутати. Срамните сцени с изгонването на протестиращите майки от заместник-председателя на НС вече май ги забравихме.

Ако разгледаме внимателно бюджета на държавата, ще се установи, че много голяма част се разходва за безсмислени неща или поне не чак толкова неотложни. Но пък изгодни, защото към тях могат да се приложат комисионни. А към децата и хората с увреждания не могат. Ако ставаше дума за магистрала, от която да крадат пари, веднага щяха да намерят…жалка, много жалка история.

Че не са държавници, е ясно, но разбрахме, че и не са хора.

Елена Гунчева




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 521567
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930