Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2018 19:48 - Корнелия Нинова: Внасяме сигнал до Прокуратурата за престъпленията на властта в Странджа
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Внасяме в Прокуратурата 11 страници сигнал за престъпленията на властта в Странджа. Сезираме главния прокурор да предприеме действия за установяване, според нас, на извършени престъпления и закононарушения“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

Според нея действията на управляващите в засегнатите райони, поне в началото, са били незаконни. „И за това трябва да се носи отговорност. За разлика от управляващите, ние не само хвърляме димки в публичното пространство за конспирации, а действаме“, допълни Нинова.

image

Председателят на БСП обясни, че сезира главния прокурор за действия, базирани на нищожни заповеди. „Заповедите за действия са подписани от зам.-директор на агенция, а не от министър на земеделието, съгласувано с министър на вътрешните работи, както изисква законът. Такива заповеди не пораждат последици – те са нищожни“, обясни тя.

По нейните думи от това следва, че  всички предприети действия, на базата на такава заповед, са незаконни. „Сезираме главния прокурор за унищожаване на частна собственост, без на хората да е връчен документ, на базата на който това се случва“, каза още Нинова. БСП сезира Прокуратурата и за нахлуване в частна собственост, без предоставяне на заповед за това, както и за ограничаване на достъпа на хората до личната им собственост, без за това да им е предоставен документ или заповед на оторизиран орган.

„Заравянето на убитите животни създава опасност от епидемия и за това са виновни хората, които го правят по този начин. Липсата на обеззаразяване от първите дни, също крие опасност от разнасяне на заразата и трябва да се носи отговорност“, категорична е тя. Нинова обясни, че в сигнала до Прокуратурата на 11 страници е описано всичко подробно, с документи и много доказателства. „Освен това, обсъждаме с международни експерти как да се търсят правата на тези хора в Страсбург по Европейска конвенция по правата на човека и основните свободи. Ако с юристите стигнем до заключение, че имаме основания, ще сезираме европейските институции“, каза още Корнелия Нинова.

image

cross.bg

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 522137
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930