Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2018 16:57 - През 2018 г. на 4 юни започва началото на поста Петров (пост Петровски). Този пост започва обикновено една седмица след деня на Светата Троица в понеделник.
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 895 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През 2018 г. на 4 юни започва началото на поста Петров (пост Петровски). Този пост започва обикновено една седмица след деня на Светата Троица в понеделник. Петров Пост. Петровски поща. Създаване на пост на Петров

Създаването на пост на Петров се отнася за първите времена на православната църква. За създаването църква на този пост, посочен в решенията на апостолите: "След Петдесятница, празнуваме една седмица, а след това бързо, справедливостта изисква и се радвам, че отделихте подаръци от Бога, и бързо облекчение по плът." Но особено поста установява, когато храмовете са построени в името на апостоли Петър и Павел в Рим и Константинопол. 29 юни (нов стил - 12 юли) стана освещаването на църквата в Константинопол, както и че от този ден е особено тържествен както на Изток и на Запад. Православната църква създаде подготовката на благочестиви християни за този празник с пост и молитва.

Това лято бързо, което често наричаме Петров или апостолско, беше наричано по-рано Пътя на Петдесятница. Църквата ни призовава към този пост, следвайки примера на апостолите, които са получили Светия Дух на Петдесетница, в пост и молитва (в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, често в пост -. 2 Кор II), приготвен за универсалното проповядване на Евангелието. Апостоли на Христос винаги се приготви за услугата на молитва и пост - като постиха и се помолиха, положиха ръце на тях и ги изгони (Деяния 13, 3.). Според св. Йоан Златоуст пост ", с много вяра дава на крепостта, за нареждане на голяма мъдрост, мъжът изля на ангела, а дори и засилена срещу силите на безплътен ... този, който се моли, както трябва, а освен пост, няколко искания, и който изисква малко , той няма да бъде любител на пари, и който не е любител на пари, той обича да дава милостиня който пости, той е лесен и вдъхновяващо и с весел дух се моли, изгасва зли желания, умилостивява Бога и смиряване високомерният дух на своя защо апостолите почти винаги гладно .. "

"След като е особено необходимо дълго празник Петдесетница пост, за да го използва ясен ние решихме, че и са станали достойни за даровете на Светия Дух, - пише св. Лъв Velikiy.- за настоящото честване, което Светият Дух е осветен от Негово произход, обикновено следва национална пост великодушно настроен за изцеление. тялото и душата, и поради това изисква от нас да го придружи до благоразположението на правилно. Защото ние не се съмняваме, че след апостолите бяха изпълнени с обещаните повече от сила, и притежаваше Духът на истината в сърцата им между rochimi тайните на небесното учение, чрез Утешителя, който преподава и като учението на духовния самоконтрол, до сърцето, пречистване на пост, направи способни да приемат подаръци на благодатта ... не може да се бори с предстоящите преследвачи усилие и насилие заплахите на нечестивите в глезят тялото и много тлъсто месо, защото това подслажда нашия външен човек, унищожава вътрешната, и напротив, рационалното душата на по-пречистен, толкова повече плът пожертван.

Поради тази причина, без промяна и запазване на потребителски набор - след светите и радостни дни, празнува в чест на Господа, възкръснал от мъртвите, а след това се възнесъл на небето, а след приемането на дара на Светия Дух, заема поста на полето. Този обичай трябва да бъде старателно да наблюдава и да е пребивавал в дарбите съобщиха днес Църквата на Бога. Е направил Светия Дух и храмове, повече от всякога, когато той е направен да пиеш водата на божественото, ние не трябва да pokorstvovat някоя страст, не обслужва никое пороци в дома на добродетелта не оскверни нечестивите.

 

Петров пост винаги започва в понеделник, една седмица след Троица, така че всяка година началните дати са различни. Но винаги завършва с поста на 12 юли, празника на апостоли Петър и Павел. Започвайки с Петър и Павел, денят намалява с 1 час, хората по този повод каза: "Петър и Павел отказа на час."

 

Постът на Петров се изпълнява в памет на апостолското служение. Църквата ни призовава към този пост, следвайки примера на апостолите, които при приемане на даровете на Духа, пост и молитва бяха подготвени за света и проповядва Евангелието, по същия начин се приготвя и техните наследници в същото министерство.

Петровски пост не е само спомен за минали гонения от външни врагове. Основният враг, тъй като Евангелието не е този, които убиват тялото, а този, който се корени в душата. Като част от новопокръстените хора забрави за любовта на Бога и ближния и се върна на предишните си грехове. Публикацията напомня за такава опасност. Той не оставя място за необмислени ентусиазъм, и се приспособява към това велико дело.

Гладът, отхвърлянето на храна сами по себе си не са полезни за християнин. Необходимостта от храна е естествена за човека. За човека, за неговия морал е важна воля. Само един човек със силна воля могат да устоят на злите тръни пренебрегва собствените си егоистични желания, за да служи на Бога и ближния. Образование и ще служи като бърз. При пост човек се научава да подчинява своите телесни нужди на духа.

Петров бързо зависи от това, рано или късно има Великден, поради което продължителността му е различна. Той винаги започва с края на триод или седмицата след Петдесетница, а края 12 Юли (Юни 29, в съответствие с чл. Стил), ако на празника на светите апостоли Петър и Павел няма да бъде в сряда и петък. Най-дългият пост включва шест седмици, а най-краткият - седмица и ден.

В чест на такива светии по време на службата се извършва голямо благодарност. Те включват например Монк Кирил, Хегумен Белозерски (22 юни); Св. Йоан, митрополит на Москва (28 юни); апостол Юда, брат на Господа (2 юли). Същото важи и за празнуването на Владимирската икона на Божията майка (6 юли).

  Какво можеш да хапнеш в "Петров пост" (Петровски пост)

По време на Великия пост Петрова църква закон предписва всяка седмица, три дни - в понеделник, сряда и петък - да се въздържат от риба, вино и масло, и suhoyasti деветия час след вечерня; в оставащите дни човек трябва да се въздържи само от риба. В събота и неделни дни на този пост, както и в дните на паметта на някой велик светец или в дните на храмовия празник, рибите също се допускат.

В чест на празниците по време на пост в Русия, обичайно е да се готвят специални рибари. Тяхната особеност беше, че изчистената и почистена риба беше изпечена изцяло. Плодовете бяха отворени, за да може да се види рибата, която много приличаше на сладкиши. Най-използваният продукт на пост на Петров е бил и остава разнообразие от зеленчуци и ястия от него. Това е зелената суха супа и студено постно okroshki или botvigny, и всяко постно ястие става с зеленчуци по-апетитни и вкусни.

В "Петров пост" най-използваният продукт е след всички Зелените. На горещите дни, хубаво pohlebat зелен постни супи, постно студена Окрошка или цвекло супа, подправки и билки прекрасно разнообразие от постни храни.

При използване и препечатване на материала, активна връзка към женския сайт

https://icyhotstunta.com/?p=1074



Гласувай:
0



1. ivoki - НЕ Е ЛОШО ДА ПРОЧЕТЕТЕ
06.06.2018 01:43
И ДА СЕ ОГРАМОТИТЕ
http://ivoki.blog/lichni-dnevnici/2018/06/04/prakticheski-nastavleniia-za-petroviia-post.1611534
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 524558
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930