Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2017 08:03 - Патладжани по арабски - безумно вкусно, красиво и ефектно
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 601 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Патладжани по арабски е кралско ястие, което се приготвя не във фурната а в хладилника. Печените патладжани са във формата на слънчеви лъчи. Между резените патладжан изкусително са разположени пластове от крема сирене с майонеза, чушки домати и зелени подправки.
необходими продукти

патладжани - 3 броя
чушки - 4 броя
домати - 4 броя
крема сирене - 4 пакета
чесън - 5 скилидки
майонеза - 3-4 супени лъжици
сол и смлян черен пипер
магданоз и копър

начин на приготвяне
Започнете с патладжаните. Нарежете ги на дълги и тънки филии - по протежението от върха до опашката. След това ги изпържете до омекване в растително масло. Докато се запържва патладжана загрейте фурната до 150 градуса.Измийте чушките както са цели - без да махате дръжките и семките.Сложете ги във фурната и ги печете до образуване на тъмна коричка. От време на време ги обръщайте, за да може да се изпекат всички чушки равномерно.Когато всички чушки станат готови ги поставяте в найлонова торбичка за 15 минути и я връзвате за да се задушат. След това се почистват от кожата отстраняват се дръжките и семките и се нарязват на кубчета. Доматите се измиват и също се нарязват на кубчета.Настъргвате крема сиренето и прибавяте пресования чесън. Добавяте майонезата и разбърквате добре.
Започвате да редите пластовете. Първият пласт - патладжан.Подредете долния слой във формата на маргаритка или слънчеви лъчи.- от центъра към краищата на кръга. Поръсете със сол и черен пипер.Следващия слой е крема сиренето и майонезата - изсипете само половината количество.След това се слагат нарязаните червени чушки и се поръсват със сол. Следвашият слой са червените домати,  поръсени със сол и нарязани зелени подправки - копър и магданоз. После пак са патладжани и всичко се повтаря отново - крема сирене и майонеза, червени чушки, домати и зелени подправки.Последният слой трябва да е от патладжани.Най-отгоре се поставя голяма плоска чиния, притиска се с някаква тежест и се прибира в хладилника за 1 нощ.Когато пристигнат гостите обърнете чинията , махнете съда и това е всичко! Оказва се че сме направили патладжанена торта. Добър апетит!

още от същия източник
http://bukvarche.com/2016/12/08/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD/



Гласувай:
2
0



1. vellia - салата петел
05.05.2017 08:03
http://bukvarche/2016/12/08/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD/
цитирай
2. vellia - домашен пастет от черен дроб
05.05.2017 08:14
http://bukvarche/2016/12/07/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Рецепти
Прочетен: 67286
Постинги: 125
Коментари: 44
Гласове: 47
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728