Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 06:24 - ФЪСТЪЧЕН ТАРТ
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
0



image

 необходими продукти:

12 големи пълнозърнести бисквити

6 с.л. масло

щипка сол

1 3/4 ч.ч. гъста готварска сметана

1 ч.ч. фъстъчено масло

200 г крема сирене

1/3 ч.ч. подсладено кондензирано мляко

ядки по желание

начин на приготвяне:

1. Сложете бисквитите в найлонов плик с цип и ги намачкайте с точилка или ги начупете в купа с ръце. Добавете разтопеното масло и омесете с него бисквитените трохи, така че да попие навсякъде. Ако се налага, добавете още масло.

2. Изсипете трохите във форма с откопчаване и разпределете количеството равномерно с леко притискане на дъното и към стените. Сложете формата във фризера, докато приготвяте пълнежа.

3. Смесете фъстъченото масло, крема сиренето, солта, подсладеното кондензирано мляко, като заделите 2 с.л. от него настрана. Разбийте добре с помощта на миксер или в купата на кухненския робот. Не прекалявайте с разбиването, достатъчно е само да получите хомогенна смес.

4. В отделен съд разбийте 1 ч.ч. сметаната до получаването на пухкав крем. Добавете го към фъстъчената смес и разбъркайте с шпатула.

5. Извадете формата от фризера, откопчайте я, освободете тарта и го намажете с фъстъчения крем. Разбийте и останалата част от сметаната със заделеното мляко и я разнесете отгоре. Оставете в хладилника да се охлади поне за 2 часа. Поръсете с осолени печени фъстъци по желание.

Може да приготвите десерта с класическо маслено тесто за тарт вместо с бисквитена основа. Изпечете го предварително и го напълнете по същия начин с фъстъчения и сметанов крем. Може да добавите начупени фъстъци и към крема.

Източник: списание "Рецепти за здраве"



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 521196
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930