Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2016 08:47 - Тиквички: Така се приготвят мързеливи тиквички по холандска рецепта (ВИДЕО)
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 2513 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Милена Христова    Сред многото рецепти с тиквички, сега ще научите как да приготвите наистина скоростни и мързеливи тиквички с зеленчуци по холандска рецепта

Дозата за една малка тавичка е следната:

1 зелена тиквичка

1 жълта тиквичка

1 обелен картоф

 

1 домат

сирене Гауда или кашкавал, може и пармезан

 

олио или зехтин

сол

image

Апетитни и скоростни тиквички по холандски

Начин на приготвяне:

Измийте и нареже тиквичките на тънки кръгчета.

Обелете и нарежете картофа на тънки кръгчета.

Разрежете домата на 2 половинки и всяка нарежете на тънки полукръгчета, както е показано на снимката.

Намажете тавичката с олио или със зехтин.

Започнете да нареждате в редица изправени кръгче зелена тиквичка, кръгче картоф, кръгче домат, кръгче жълта тиквичка.

По този начин ще оформите няколко редички, зависи колко е голяма вашата тава.

Ако имате голяма тава, използвайте двойна доза зеленчуци.

image

Така трябва да нарежете вашите тиквички, картоф и домат

Посолете ги със сол. Може да им сложите черен пипер и друга подправка, която харесвате.

Сложете във фурната да се пекат. Малко преди да извадите вашите тиквички, наръсете с настърганосирене Гауда, кашкавал или пармезан.

*********

image

Подреждате в тавичката и сложете да печете

На видеото има друга любопитна рецепта с тиквички.

Видеото е на английски, но гледайки как Лиз приготви апетитните тиквички, няма да имате проблем и вие да ги сготвите.

Необходими продукти: 

тиквички – може жълти и зелени, или само от 1 цвят; броят зависи от големината на вашата тавичка

1 глава кромид лук

олио – зехтин

сол

черен пипер

галета

пармезан – ако нямате, използвайте кашкавал

Приготвяне:

Измийте и нарежете на тънки кръгчета всички тиквички. По същия начин нарежете лука.

Объркайте ги със зехтин (олио), сол и черен пипер.

Може да го направите директно в тавичката, може да ги овкусите в купа и после да ги изсипете в тавичката.

Смесете равни количества галета и пармезан. Наръсете тиквичките и изпечете.

Ако използвате настърган кашкавал, него трябва да сложите малко преди да извадите тавичката от фурната.

Да са ви сладки полезните и вкусни тиквички!

Милена Христова

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 520126
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031