Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2016 18:32 - ЛЕСНИ ТРИКОВЕ ЗА СИТОСТ
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



  РУМЯНА СМИЛКОВА

image

Да излъжеш себе си и глада, който те мъчи е едно от най-трудните неща. Но си има трикове, които вършат чудесна работа дори в тази игра със собствения стомах.

Освен че потиска апетита, растението гуарана подобрява работата на мозъка и ни носи несметни количества енергия. Продуктите, направени от гуарана, особено тези за отслабване, ускоряват липолизата – процесът на изгаряне на мазнините в организма. А и е по-добре да се спрем на него, вместо на кафето, което също дава енергия, но понякога и сърцебиене.

„Отварата от билката репей притъпява чувството за глад. Освен че регулира обмяната на веществата, репеят помага още при бъбречни камъни, подагра, ревматизъм, гастрит и язва на стомаха”, казва хомеопатът д-р Михайлов. Отварата се приготвя като 1 с. л. ситно нарязан корен се вари 10 минути в ? л вода. Изпива се на 3-4 порции, 30 минути преди или между храненията.

Прекрасно е ако обичате магданоз. Хапнете една тънка връзка и хем ще си набавите витамини А, С, К, фолиева киселина, желязо и какви ли още не бонуси, хем ще се позаситите, а и ще имате свеж дъх. Диетолозите съветват да пием по половин чаша отвара от пресен магданоз, което ще ни накара да забравим за глада поне за 2 часа. Гладът можете да залъжете и с настойка от сливи и смокини. Половин килограм плодове се заливат с 3 литра вода и се варят, докато течността остане 2.5 литра. Пие се по половин чаша преди хранене заедно с плодовете.

Супата има хранителни качества, обемиста е като количество и запълва стомаха чудесно. Изядена на обед, ще ви направи много по-трудоспособни от пържола с гарнитура. Ако искате да отслабнете, избере доматената. Копривената пък съдържа серотонин, който потиска апетита. Често наднорменото тегло е свързано с понижени нива на серотонин в мозъка. Освен, че се слабее с коприва, тя разкрасява кожата, косата, ноктите и детоксикира. Може да пиете запарка от коприва, за потискане на апетита. 2 с.л. сушени листа се слагат в половин литър вряла вода, разпределят се на 3 порции и се пият 30 минути преди хранене.

Hoodia Gordonii е кактус, който се развива в продължение на хиляди години в пустинята Калахари, Южна Африка. Той е бил използван в продължение на години от местните люде като естествен, потискащ апетита продукт по време на дългите им ловни пътувания. Не случайно има хранителна добавка зелен чай и худия, който регулира апетита и засилва метаболизма.

Корейският бор намалява усещането за глад и гарантира засищане с по-малки порции храна и прием на по-малко калории. Така че решите ли да слабеете, търсете продукти с корейски бор.

Акай бери е вид боровинка, която ускорява метаболизма, намалява апетита и потиска чувството за глад. Този плод по естествен начин стимулира организма да гори мазнините. Освен за отслабване тези боровинки влияят благоприятно на либидото и стимулира отделянето на токсини от организма.

За залъгване на глада идват на помощ морковите.Най-добре ги нарежете на пръчици и ги потопете в чаша със сок от лимон. Така хем ще хапвате дълго пръчка по пръчка и ще усетите чувство на ситост, хем очите ви ще са пълни с гледка – храна и всичката е за мен. На ленти може да нарежете и чушка, ябълка или да хапнете някое зелево листо. Да не пропуснем и пръчиците целина. Ако положението е неудържимо и ви се иска сиренце, хапнете парче обезсолено или соевото тофу.

Яжте кълнове (пшенични, овесени, ръжени) и други житни култури, богати на витамин В, който предотвратява отлагането на мазнини във вътрешните органи и задържането на вода в организма. Кълновете черпят с енергия, засищат, а от тях не се пълнее.

Малък съвет
Ако преди ядене изпиете чаша доматен сок, количеството на порцията, която обикновено изяждате ще намалее с една трета. Ако нито един от съветите ни не действа, за да потиснете апетита, е най-добре да се влюбите. Тогава стомахът ви ще се напълни с пеперуди и ще забравите за храната! ?

 

  •  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 521574
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930