Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 21:35 - РЕЦЕПТИ ЗА ЗАДУШНИЦА
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 5456 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  РЕЦЕПТИ ЗА ЗАДУШНИЦА

image

Варено жито


Продукти: 
житогалетаорехипудра захарлимони

Измийте много добре житото и го сложете на бавен огън да се вари. Житото е готово, когато зрънцата започнат да се разпукват...

рецепта »

image

Жито за помен


Продукти: 
житобисквитиорехипудра захар

Житото се сварява и се отцежда продължително време върху кърпа (5-6 часа). След това се смесва и разбърква със ситно смляните бисквити и орехите...

рецепта »

image

Варено жито със стафиди

Продукти: житоорехизахарканеластафидибисквитистафиди

Житото се измива много добре, залива се със студена вода и се вари на бавен огън. Когато е готово омекнало се изцежда водата и се добавят захарта, канелата, орехите, стафидите и се разбърква добре...


Питка за задушница image   Продукти:  
3 яйца/без 1  жълтък/
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
по  1 ч.л. сол, захар, оцет/ракия/,олио 
по 1 с.л масло и мас
1/2 кубче мая /1пакет суха/ 
брашно около 1 кг
 
Маята се разтваря в малко топла вода плюс 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
Втасва/бухва/ около 15 минути на топло.От всички продукти се 
омесва тесто, което втасва леко 15 минути на топло.Разделя се на 4 топки - 
1 голяма/за кифличките/, 2 средни/за плетеницата/ и 1 малка /за център/.
От остатъците се правят розички със салам и други фигурки според фантазията ви.
Втасва още 40 минути. Маже се с разбития жълтък, 1 с.л. мазнина и 2 с.л. прясно мляко.
Поставят се кръста и цветето. Пече се до готовност, на 160-170 градуса около 30-40 минути. 

Кръста и цветето се правят от тесто само от брашно и вода
Оформят се фигурките, намазват се със сладкарска боя.
  image image image     image image image     image image   Друг вариант на питка.
Тестото се разделя на две части - една малка за средата и по-голяма, 
която се разделя на 8-10 топки.
Всяка една се разточва на кора, маже се с мазнина и се навива на руло.
Рулото се реже на две-три ленти, които се усукват.
Навиват се като розичка.
Снимките са от питка с сирене, но начинът е същият.
  image image image     image image   Да ви е сладко! image

рецепта »

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kokarovakaschta - Много интересно?
08.03.2016 00:25
Много интересно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 523997
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930