Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2016 09:35 - Най-добрите чайове за отводняване
Автор: vellia Категория: Рецепти   
Прочетен: 3499 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image   източник - Готвач бг    

Голяма част от тялото на човек е съставено от вода. Въпреки това при задържането на прекалено много течности от организма могат да настъпят някои изключително неприятни последици за организма.

Състоянието е известно на медицината като едема, като само по себе си то е симптом зазапекхормонални проблеми, излишък на натрийпроблеми със сърцето или бъбреците и, парадоксално, дехидратация.

Има много лекарствени средства за справяне с проблема, но може би най-добри, ефикасни и без странични ефекти са билките, които са ни дадени от природата.

Практиката е установила, че за по-бързото отводняване на организма е нужно да се пият повече течности, така че най-подходящият начин за приемане на тези билки е под формата на чай. Ето и няколко видове чай, чрез които да се избавите от състоянието.

Чай от бреза

Когато задържането на вода се дължи на проблеми с пикочните канали и бъбреците, най-подходящият чай е този от бреза. С неговото въздействие се премахва възпалението на пикочните канали и се стимулира производството на урина. Брезата е мощен диуретик за отводняване, който стимулира обмяната на веществата и очистването на организма.

Чай от коприва

Копривата стимулира бързото отделяне на урина. Същевременно премахва и шлаките, като по този начин бори затлъстяването.

Чай от салвия image    

Салвията е мощно противовъзпалително средство. Честата й употреба спира инфекцията и стимулира по-бързото отводняване на организма.

Чай от глухарче или комбиниран чай от глухарче и артишок

Сами по себе си глухарчето и артишокът са мощни диуретици. Комбинирани в чай, двете билки са може би най-мощното средство за отводняване.

Редица специалисти препоръчват тази напитка и като средство за отслабване, поради факта, че този чай има силно влияние за обмяната на веществата и бързото отводняване на организма.

Чаят се пие два пъти на ден – сутрин и вечер, като не трябва да забравяте да пиете и много вода, за да не се дехидратирате. Така ефектът му е най-силен. [научи повече...]




Гласувай:
1



1. vellia - Кои са най-добрите лечебни и прочистващи чайове
01.03.2016 09:37
Най-добрите лечебни и прочистващи чайове са без съмнение билковите чайове и билковите заварки. Техните предимства са известни навсякъде по света и е лесно човек да си ги купи. Има голямо разнообразие от билкови чайове, поради което пасват и на всеки вкус- от тези, които предпочитат сладките, до тези, предпочитащи по-горчивите.

Всички те са натурално сладки и повечето без кофеин. Подходящи са за всички специални диети, с изключение за хората, страдащи от алергии към ядките, тъй като някои билкови чайове съдържат такива.

Един от чайовете, за които се смята че е най-лечебен и прочистващ е без съмнение зеления чай. Той расте в Китай и се приема от хора, страдащи от запек, ректални натрупвания, настинка, симптоми на грип и други подобни заболявания. Той е лек и освежаващ и в родината си - Китай, се асоциира с дълголетие.

Част от здравословните предимства, свързани с пиенето на билкови чайове, е във връзка с позитивното влияние, което оказват на имунната система при спазването на балансирана диета. Това означава, че имунната система изгражда нов имунитет към чревните заболявания, тъй като се стимулира раждането на нова чревна микро флора, заменяща старата, която може да е повредена или с времето да е изчезнала.Именно такъв е случаят с някои от най- добрите лечебни и прочистващи чайове, каквито са ройбоса и зеленият чай. Друг фактор е нормализирането на кръвното налягане. Билковите чайове са добри за хора с високо или ниско кръвно налягане и често помагат във възстановяването на страдащите от наднормени нива на кръвно налягане. Чаят се свързва с предпазване от сърдечни болести, тъй като редуцира кръвната дейност на глюкозата и помага при спирането на развиване на диабет в по-късните години.Доказано е, че някои чайове не само прочистват чревния тракт, но и забавят или даже спират чревната патогенична дейност, като предпазват дебелото черво да не дава подслон за различни болести.
цитирай
2. vellia - ---
01.03.2016 09:40
Чайовете, даже и най-лечебните и прочистващи, не се считат за магически лек, но имат антикарциногенни свойства и забавят развитието на вече развити ракови клетки, без значение дали са доброкачествени или злокачествени.

Все още няма много медицински доказателства, за да се потвърдят специфичните лечебни характеристики на най-добрите прочистващи чайове, но смятам, че след още няколко години изследвания, лекарската професия ще се насочи към използването на тази напитка като действащо решение за много житейските проблеми.

Топ 5 на най-добрите чайове
Чаят е напитка за ценители. И въпреки че мнозина от нас го консумират само в студените месеци от годината или когато се борят с някаква настинка, то истинските ценители на чая му се наслаждават по всяко време.

Дни след като отбелязахме Международния ден на чая, който се чества на 15 декември, ви предлагаме класацията Топ пет на най-добрите чайове.

Зелен чай

Зеленият чай се приготвя от листата на растението чаен храст или Camellia sinensis. Според легендата първата чаша зелен чай е била приготвена преди близо 4000 години за император Шенонг.

Днес зеленият чай е любима напитка на мнозина. Той притежава безспорни лечебни качества. В световен мащаб се предлагат повече от 50 вида зелен чай, като най-популярните са зелен чай с жасмин или женшен.
Бял чай

Белият чай е изтънчена напитка за ценители. Той е значително по-скъп от зеления чай. Известен е с това, че при запарване се оцветява съвсем леко. Белият чай се добива от най-младите и нежни листенца на чаения храст и съдържа изключително малко количество кофеин, което позволява консумацията му в големи количества.

цитирай
3. vellia - ---
01.03.2016 09:41
Оолонг

Прочутият чай оолонг е сорт зелено-черен чай, който се добива от растението чаен храст малко преди да узрее напълно. Това е полуферментирал май, който има качествата на зелен чай, но наситения аромат и вкус на черния чай.

Чаят оолонг има способността да изгаря мазнините в тялото, като по този начин предпазва кръвоносните съдове от натрупване на плаки, почиства организма от токсини и балансира нивата на кръвна захар, т.е. подходящ е за хора, страдащи от захарен диабет.

Ройбос

Неслучайно наричат чая Ройбос чудото на Южна Африка. Той се добива от храст, който принедлажи към семейство Бобови и вирее само на няколко определени места в Южна Африка.

Производителите на чай предлагат два вида ройбос - зелен и черен ройбос. И двата вида са отлични антиоксиданти, които ограничават движението на свободни радикали, укрепват имунната система на хората и забавят процесите на стареене.

Сред другите предимства на чая ройбос е и фактът, че в него не се съдържа кофеин, което го прави за подходящ да употреба по всяко време на денонощието и от всички - деца, възрастни, кърмачки и т.н.

Хъни буш

Хъни буш е сравнително непознат у нас чай. Той се добива от т.нар. меден храст, който е рядко растение, виреещо само на едно място в Южна Америка. Чаят Хъни буш принадлежи към семейството на Ройбос, но има различен, естествено сладък вкус, както е видно от наименованието му.

Този сладък чай е богат на флавоноиди, които имат изразени антиоксидантни свойства. Освен това Хъни буш е полезен както за жени, така и за мъже, защото има способността на регулира хормоналния баланс, понижава риска от рак на простатата и действа профилактично за рак на гърдата и рак на яйчниците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 523489
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930