Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2018 12:18 - Какво би било, ако Тодор Живков управляваше още 5 години, вместо преврата на Луканов-Горбачов
Автор: iliaganchev Категория: Политика   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Какво би било, ако Тодор Живков управляваше още 5 години, вместо преврата на Луканов-Горбачов

Регенсбург, 17.08.2018

Вчера непознатият ми „Леонид Георгиев“ подаде във фейсбук следната Тема за размисъл:

“Какво би било, ако Бай Тошо управляваше още 30 години вместо тия боклуци?“

(https://www.facebook.com/leonid.georgiev/posts/10212009357417194 )

https://www.facebook.com/steliyan.lazarov/posts/1837298543049872?comment_id=1838658269580566¬if_id=1534491979375569¬if_t=feedback_reaction_generic

Въпросът ми е ясен, но бих го уточнил, за да бъде по-коректен и спрямо Живков, и спрямо повечето българи:

„Какво би било, ако Тодор Живков управляваше още 5 години, вместо преврата на Луканов-Горбачов?“

          Както винаги коментарите са различни, а някои – противоположни.

Моят кратък коментар е следният:

Съгласно фактите, които си спомням за годините преди преврата срещу него: той щеше да установи китайския тип пазарен комунизъм, опирайки се на стабилните контакти с китайския лидер Дън Сяопин и баварския премиер Франц Йозеф Щраус! Не е трудно да си представим, какъв щеше да е прогресът на България при неговата предприемчивост!!!

Задълбоченият аналитичен коментар би бил от десетина страници до размера на една голяма книга и трябва задължително да включва анализа на проблема за истинската демокрация и за устойчивата социална пазарна икономика, които на този етап на човешкото развитие не съществуват цялостно в нито една страна на света, отчитайки характеристиките на обществено-икономическото устройство на САЩ, Китай, Русия, Германия и няколко други типични страни.

Между другото Щраус и наследниците му заедно с баварския капитал направиха така, че от общо 5000 немски компании работещи в Китай, 2000-те хиляди са от Бавария, най-мощната икономически немска провинция!

Другите коментари могат да бъдат видяни в посочения линк. Ето някои от тях:

Tanyo Tanev Щяхме да сме като Китай и всички да ни завиждат

Йорданка Стоянова Щях да имам спокойни старини, безплатни медицински грижи и лекарства, да имам парно във всяка стая и истинска храна, да не се чувствам унизена и неглижирана, да вярвам в справедливостта, ....щях да съм човек!

Борис Б. Пъргов Ха Ха разпада започва още през 80 те започна разпада на системата нямаше да изкара 30 години и комуната го разбра и набързо направи преврата

Илия Колев Само ти ли не знаеш КОЙ И ПОД ЧИЯ ДИКТОВКА НАПРАВИ ПРЕВРАТА???

Антон Димитров И аз не знам. Ще ни осветлиш ли?

Даниил Поманов Не можехме да оцелеем без СССР и 1 година . За това с разпада му и всички държави в източна европа останаха във въздуха и нямаха друг избор освен да се примирят с НАТО и МВФ

Tatiana Koleva Даниил, имахме друг избор и него трябваше да изберем: да останем с Русия и с руснаците, които не са ни врагове, никога не са ни били врагове, и са ни братя по плът, роднини са ни, и са ни братя и по вяра, Православни са, и ни мислеха доброто, обаче нашият народ избра друговерците, враговете ни, които са врагове Божии и човешки и православни.

Даниил Поманов  Русия през 90 беше на колене , сега е момента !

Даниил Поманов Сега обаче има алтернатива , БРИКС и е време да дръпнеме натам

Stefan Stefanov - Чакай, да помисля!...Две атомни електроцентрали, ние тогава с една, плащахме мижави пари за ток, при две...! Химия- на световно ниво, металургия - на световно ниво, машиностроене - на световно ниво, корабостроене - на световно ниво, селско стопанство...

Мирчо Люнгов ЩЯХМЕ ДА СМЕ В 20-ТИЦАТА ПО УСЛОВИЯ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ И ЩЯХМЕ ДА СМЕ ВЕЧЕ 10 МИЛИОНА, А НЕ НАПОЛОВИНА

Мирослав Паскалев-Зорец Че ние тогава бяхме 22-ри.

Людмил Чехларов Той нали фалира, не помните ли като ви каза, че социализъмът е едно недоносче? Какви са тия мечти за безплатни обяди?

Vasil Sedyankov Да Людмиле, затова Китай се скъса да праща делегации, за да види как функционира “комунизмът” в България... Сега нещо да виждаш лошо в Китай?! Първа икономическа сила в света... остави ги тия лаладжийски истории, че бил втората, третата, двайстата...

Даниил Поманов Без руските пазари и без руската военна подкрепа щяхме да издържим точно 1 година , като няма къде да продаваш и нямаш суровини , за какви заводи говориме . То точно това се случи .

Валери Юсев Бай тошо без сив е нищо

Vasil Sedyankov Глупости! Тотални простотии на вестник демокрация! Бай ти Тошо приятелю изнасяше освен в сив в германия, Франция, САЩ и прочие... лично познавам директори на заводи и ТКЗС, които са ми разказвали за поръчки и доставки ...

Даниил Поманов Разпада на промишленоста ни се случи след разпада на СССР , неизбежно беше , на ЕС не са им нужни конкуренти а пазари .

Даниил Поманов Сега идва ново време , само да не останеме пак в потъващия кораб ...Турция вече се ориентира към Брикс и започва да търгува в национална валута , ние до последно май ще браниме педерасткия запад

Blago Stoev ХЕЛМУТ КОЛ Е НЕГОВ ЧОВЕК. ВИЖТЕ УКАЗ 56-ОТИВАШЕ СЕ КЪМ АНГЛИЙСКИ Я ПЪТ-МАЛКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ И Т.Н.-Т.Е.С МАРГАРЕТ ТАЧЪР

Blago Stoev ИМАХМЕ ПАЗАР 40 ПРОЦЕНТА КЪМ ЕС. И ВИЕ ВИЖДАТЕ ЧЕ ТОЧНО ТОВА СИ ЕБАХМЕ САМИ ВСИЧКИ. САМО ЕДНО КРЕМИКОВЦИ ОПРАВЯШЕ НЕЩАТА ЗА БЪЛГАРИЯ.ТРЯБВАШЕ ДА СИ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ ЗА ИРАК И ЗА ЛИБИЯ

Даниил Поманов На запада сме му нужни именно в това състояние , консуматори и фабрика за бели роби !

Александър Димитров На Запада сме му необходими МЪРТВИ! Иначе, нямаше да правят Берлински конгрес след Санстефанския договор и да ни насаждат Кобургготската фамилия. Нямаше Първата война да ни изпраща Англия и Франция, а втората Англия и САЩ да ни бомбардират...Да ни натапят за атентата на Папата и Възрдодителния процес, зад които бяха отново САщ и Англия.

Daniel Bojilov Много интересно с какво щеше да се финансира този "достоен живот" при положение, че донора СССР го няма?

Detelina Boiadjieva Така си говорим от новия опит, а тогава се срамувахме, че няма образование,че упрaвлява много дълго и в България няма демокрация, така ,че не може да се каже какво щеше да стане.Винаги е така ,като загубиш нещо, тогава го оценяваш.

Georgi Vanov Ако управляваше Бай Тошо,Бай Х@й щеше да е в затвора или да е пожарникар!

Пламен Петков Нищо, че щеше да има всякакви Български плодове и зеленчуци, но нямаше да има Банани за демоКрадците! БАНАНИ.....!!!!!
Роси Христова Няма да дам мнение, просто защото Т.Ж. Не управляваше самосиндикално, той беше част от комунистическия блок. Ако беше умрял по-рано , БКП щяха да го сменят с друг и нещата щяха да продължат по същия начин!! Горбачов унищожи комунистическия блок, СИВ, Варшавския договор, правото на законен труд и др. Така че, нещата не зависят от България и няма да зависят!

Даниил Поманов Типично българско сборище , спорите всеки срещу всеки и никой с никого не е съгласен !

Даниил Поманов Тази сбирщина е отражение и на държавата ни и на властите ни и на политиката която водим.

Стефан Малковски Щеше да пази интересите ни. Да не забравяме, че той тръгна на запад преди Горбачов. Това му изяде главата.

Ani Georgieva Не може да оцелее система, в която гладните са нахранени и са станали алчни. Като нямам предвид единствено номенклатурата, макар че рибата се вмирисва от главата. Може и 45 години с натиск да са ни възпитавали да бъдем идеалисти, но нали видяхте, ...

Violeta Petrova Apostolova Баце щеше да е охраната му.

Даниил Поманов От тук на там Русия , Китай и Индия ще пишат историята , които се пригодят ще оцелеят

Trifon Dinev Да изберем канадският тип социализъм. Но и там работят. Ние искаме само да лъжем и получаваме. Това дори и в дивата природа не съществува!
Trifon Dinev България щеше да е унищожена тотално!
Без конкуренция се произвеждат само боклуци. Затова другарите измислиха КОРЕКОМ, за да купуват хубави стоки за другарките!
Това простият и плиткоумен народ няма как да осъзнае.

Зоя Деянова В следващите 60 нямаше да можем да боядисаме построеното.

И т.н. ...




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliaganchev
Категория: Политика
Прочетен: 5260989
Постинги: 4968
Коментари: 877
Гласове: 1345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031