Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 17:18 - ЛУД ЛИ Е ТРЪМП? Час, след като заплаши Русия с ракети, Тръмп предложи да се спре надпреварата във въоръжаването
Автор: vellia Категория: Политика   
Прочетен: 1008 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.04.2018 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Стопанинът на Белия дом обвини демократите и хората на Обама за лошите отношения с Кремъл

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия, че САЩ ще нанесат ракетни удари в Сирия

По обичайния си начин Тръмп написа в Туитър: "Русия каза, че ще свали всяка ракета, изстреляна срещу Сирия. Бъди готова, Русия - те пристигат - красиви, нови и умни. Не трябва да бъдете партньори на убиващото с газ животно, което убива хората си и се радва на това“, съобщи БНР. 

След химическата атака в сирийския град Дума на 7 април, при която загинаха десетки души и над 500 пострадаха, Тръмп заяви, че ще вземе решение за отговора на САЩ в рамките на 48 часа. 

Междувременно край бреговете на Сирия беше изпратен миноносецът „Доналд Кук“, който има 60 крилати ракети „Томахоук“ на борда.

 

Мария Захарова: „Умните ракети“ трябва да летят към терористи, а не към законни правителства!

Ракетен удар по Сирия може да унищожи доказателствата около възможното нападение с химично оръжие

„Да не би цялата история да се състои в това как да си заличите следите с провокативните удари на умните ракети и международните инспектори вече нищо да не могат да открият като доказателство“, попита прессекретарят на руското външно министерство

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че „умните ракети“ трябва да летят към терористите, а не към законните правителства. Тя заяви това, коментирайки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп за това, че Русия трябва да бъде готова да сваля ракети, изстрелвани към Сирия, предава ТАСС и агенция “Фокус“.


„Умните ракети трябва да летят към терористи, а не към законни правителства, които вече години се борят срещу международния тероризъм на своя територия“, заяви Захарова.


Тя обърна внимание, че ракетен удар по Сирия може да унищожи доказателствата около възможното нападение с химично оръжие в Източна Гута.

 

„Да не би цялата история да се състои в това как да си заличите следите с провокативните удари на умните ракети и международните инспектори вече нищо да не могат да открият като доказателство“, допълни Захарова.

 

По-рано Тръмп написа на профила си в „Туитър“ следното: „Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна по Сирия. Бъди готова, Русия, защото ще пристигат, хубави, нови и умни! Ти не трябва да си партньор с убиващото с газ животно, което избива собствения си народ и се забавлява от това!“

Час, след като заплаши Русия с ракети, Тръмп предложи да се спре надпреварата във въоръжаването

Отношенията ни с Москва никога не са били толкова зле. Дори през Студената война, посочва американският президент в "Туитър".Да спрем надпреварата във въоръжаването”, допълва Тръмп.

Час, след като заплаши Русия с ракети, американският президент Доналд Тръмп предложи на Москва да се спре надпреварата във въоръжаването, съобщи БТВ.

Тръмп обвини за обтегнатите отношения с Кремъл демократите и хората на предшественика си Барак Обама.

Президентът отправи всичките тези послания - и за ракетите, и за мира, в социалната мрежа "Туитър".

 

Час след публикацията в „Туитър”, в която американският президент Доналд Тръмп се обръща директно към Русия, заявявайки, че ще изпрати в Сирия „хубави, нови и умни” ракети, сега милиардерът поиска да се спре надпреварата във въоръжаването. Отново в „Туитър”.

„Отношенията ни с Русия никога не са били толкова зле. Дори през Студената война”, посочва американският президент в новата си публикация.

"Няма причина за това. Русия има нужда да ѝ помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването!”, допълва Тръмп.

Американският президент не спира дотук – в следващ туит той посочва, че „много от лошите чувства между Русия и нас са причинени от фалшивото и корумпирано” разследване за руската намеса на последните президентски избори.

„То се води от демократи или от хора, които са работили за Обама”, допълва още Тръмп.

Той отправи ракетните заплахи заради предполагаема химическа атака в предградие на Дамаск.

Малко след това от официално изявление на Пентагона стана ясно, че там не се водят разговори за бъдещи военни операции в Сирия.

Междувременно от Световната здравна организация съобщиха, че около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след като са проявили симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали.

Съобщава се още, че има над 70 загинали, като смъртта на 43 от тях е „свързана със симптоми, сходни с тези, които се получават при контакт с токсични химикали”.

 

 



Гласувай:
2



1. kvg55 - vellia,
12.04.2018 10:49
За поста, който заема, е олигофрен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 521246
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930