Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2018 18:10 - В ОЗХО очевидци от Дума разобличиха лъжата на Запада за "химическата атака" в Сирия
Автор: vellia Категория: Новини   
Прочетен: 815 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 28.04.2018 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Хората се бяха нагълтали с дим и прах, нямаше други симптоми, твърдят лекари от местната болница
image

Руският представител в ОЗХО Александър Шулгин разкри, че САЩ, Великобритания и Франция не са участвали в мероприятието. А постоянният представител на САЩ уговарял партньорите да не ходят на пресконференцията

В централата на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) в Хага се състоя пресконференция с жители на сирийския град Дума, които за сетен път опровергаха версията на Запада за химическа атака на сирийската армия, предаде БГНЕС. Руският представител в ОЗХО Александър Шулгин разкри, че представителите на САЩ, Великобритания, Франция и други страни не са участвали в мероприятието. А постоянният представител на САЩ уговарял партньорите да не ходят на пресконференцията. 

„Сигурно им боде очите. Страхуват се да погледнат истината в очите“, добави Шулгин. Според него „те се боят да видят малкия Хакан, който ще разобличи лъжата им“. Шулгин обърна също внимание, че експертите на ОЗХО са разпитали само шестима свидетели на инсценировката с измислената химическа атака. 

В брифинга взеха участие 17 сирийци, включително семейството на момчето Хасан Диаб, който се появи на кадри във видео, "изобличаващо" сирийските власти за нападение с химическо оръжие. Отначало говори баща му. Той отново разказа как неизвестни предизвикаха паника в града, след което се опитаха да съберат хората в болницата. 

„Те взеха моите деца и ги отведоха в отделението за бърза помощ и започнаха да ги поливат с вода. Отначало нищо не ни обясниха. А след това научихме, че това е било лъжа. Не видяхме никакви симптоми на отравяне, цялото семейство е в добро състояние“, отбеляза мъжът. 

Момчето също разказа какво се е случило в града. 

„Не знам защо, но в болницата започнаха да ме поливат с вода, а след това ме заведоха на друго място“, каза то. 
Лекари от болницата в Дума също разказаха за положението след т.н. химическа атака. По думите им проблемите с дишането сред жителите на Дума са били предизвикани от прахта и дима от бомбардировките, а не от химическа атака, както заявиха „Белите каски“. 

Администраторът на болницата Ахмад Хашуа отбеляза, че някои хора нарочно са създавали паника, викайки за използването на химическо оръжие. 

„Около седем вечерта аз бях пред входа на отделението за бърза помощ. Влезе човек с дете и започна да вика за химическо оръжие. След като той влезе и започна да вика, настана суматоха, хората се паникьосаха. Честно ви казвам, хората имаха проблеми с дишането, но такива хора идваха през целия ден“, поясни той. 

Същото мнение изрази и лекарят Халил ал Джейш. По думите му на 7 април не е имало никакви симптоми за въздействие на химическо оръжие върху пациентите в градската болница. 

„При нас постъпваха болни с признаци на задушаване, около 15 души. Те се бяха нагълтали с дим и прах, нямаше никакви други симптоми. Това стана от бомбардировките на сградите наоколо“, каза медикът. Симптомите били с лека и средна тежест. 

След това дошъл представител на „Белите каски“ и започнал да вика за извършена химическа атака. 

„Непознати хора създаваха хаос, поливаха хората с вода“, отбеляза лекарят. Той подчерта, че не е имало смъртни случаи, а след няколко часа всички хора със симптоми на задушаване, били пуснати да се прибират по домовете си. 

"Дойдохме тук, за да информираме света какво наистина се случи в Дума, а не как е изглеждало на видеото“, каза в заключение медикът.

 






Гласувай:
1



1. zaw12929 - ЗАЩО НЯМА РЕАКЦИЯ- ВЪЗМУЩЕНИЕ- ОТ СТРАХ ЛИ?!
29.04.2018 03:45
"Дойдохме тук, за да информираме света какво наистина се случи в Дума, а не как е изглеждало на видеото“, каза в заключение медикът."
ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ДА НИ ЛЪЖАТ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 520091
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031