Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2017 18:56 - Как да разпознаем позитивният вампир?
Автор: feq Категория: Други   
Прочетен: 3079 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

Позитивният вампир е една особена порода човек, който, подобно на много отблъскващи хора, е прикрит, потаен и с измамно поведение. Той лъже непрекъснато. Лъже за това колко е "позитив", което е неговата най-голяма маска пред света, над който тайно, но категорично желае да господства.

Ще различите позитивния вампир от истински позитивния човек основно по това, че той прави добрите неща изключително показно. Може би не всеки път, когато вие сте дарявали 20 лева за благотворителна кауза, целият свят е разбирал за това. Но при позитивния вампир не е така.

Той ще отиде веднъж в приют за бедстващи животинки и ще си направи 10 снимки от там, след което ще призове леко назидателно всички останали неблагородни марди като теб също да се включат, защото не сме сами на планетата...

После ще посети йога и медитация за 20 минути, от която практика ще научим такива детайли в социалната мрежа, че човек да остане с усещането, че говорим за житейско призвание.

Ще приготви здравословни мъфини с домашни ягоди и мента за семейство бежанци и за това ще се разбере и в Долнo Уйно, кюстендилско.

Позитивният вампир е шумен. Не на глас. Той не говори високо, нито вика, нито е груб. Напротив - винаги е любезен, усмихнат, внимателен. Чак флегматичен. Позитивният вампир е шумен в постъпките си. За тях всички трябва да научат. За всяко негово действие, за всяка негова кауза, инициатива и проект.

Той агресивно ще ти натрапва преиграно миролюбивата си житейска философия, като те кара да прекараш уикенда си в показно садене на фиданки на вилата му, защото е полезно за природата, какво като е у тях.

Ще те обвини в скъпрничество, ако не дадеш парите за обяда си на случаен клошар до офиса, както той самият вчера е направил. Ще е вечният инициатор да се правят добрини, ще цитира източни мислители на всеки 24 минути по повод и без и ще се усмихва широко и изкуствено, най-вече когато няма какво да каже или е скован от непреодолима вътрешна злоба. Злоба, която лицемерната му природа не му позволява да изрази по друг начин.

Освен че е силно "състрадателен", "емпатичен", "свръхтолерантен" и "вечно загрижен" за околните, позитивният вампир е и много щастлив. Този човек плаче и страда, само ако види на снимка малко недохранено коте, което няма как да спаси в същия този момент. Иначе в живота си той вечно е толкова спокоен, толкова добре... Това идва от мъдростта, която прелива от него час по час и от духовната извисеност, която никой от нас не може да добие, колкото и пъти да гледа "Яж, моли се и обичай".

Позитивният вампир е винаги насреща. Това е най-лесният начин да контролира останалите - като им прави непоискани улсуги, покровителства ги и ги приобщава към собствената си действителност, наподобяваща комуна, в която той е гуруто-вожд, бащицата и Избраният.

image

Можете да се спасите от позитивния вампир, само ако се доверите на интуицията си. Тя ще се прояви под формата на неприятно чувство в стомаха. Така човешкото тяло реагира на измамата - с гадене.

Следващият път, когато някой много усмихнат и иначе супер свеж човек с добра публична кауза поиска да си другарувате под някаква форма и внезапно ви се доповръща - отстъпете назад. Светът и без това е (пълна кочина) пълен хаос...

Източник: http://www.webcafe.bg/id_504318210 
 




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. didige - Взимам си поука.Благодаря!
12.08.2017 21:27
Взимам си поука.Благодаря!
цитирай
2. zax - Благодаря че така добре описахте ...
12.08.2017 22:57
Благодаря че така добре описахте starforline. Неговата природна скромност няма да му позволи да отрече това описание.
цитирай
3. stela50 - Чудесно поднесено, интересно и поучително...
13.08.2017 16:02
този постинг ми напомни за "Училището за Феи", за добрите стари времена
и първите години в блога... Бях прилежна ученичка, нали ?
Прегръдки, Феичка !
цитирай
4. milady - daaa..gotinooo...)))
14.08.2017 07:57
може ли да го крадна, Феи4ка?
за една дружка ,тук..весела и хиперактивна..
благодаря, тънкоо четиво, харесах..
юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: feq
Категория: Други
Прочетен: 9494286
Постинги: 1410
Коментари: 8408
Гласове: 27050
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031